Sarah Saba.

Så heter Wetterbygden Sparks första nyförvärv.

Den 23-årige amerikanskan kommer från Buffalo, New York och stod för en stark säsongsavslutning i den erkänt starka tjeckiska ligan, ZBL, och klubben SBS Ostrava. På sina nio matcher i Tjeckien snittade Saba 14,3 poäng.

Den 183 centimeter långa forwardens basketkarriär tog fart säsongen 2014-2015 när hon rekryterades av Damien College. Under sina fyra år där tillhörde hon toppen i poänggörande, returtagande och assists.

– Vi kände att vi blev begränsade när Alice Jernbergs rygg tackade för sig någon gång i vintras. Med henne försvann också fart och ett attackspel som vi saknat sedan dess och det är klart att vi hoppas att vi nu hittat detta i Sarah Saba. Att hon dessutom lyckats prestera så pass starkt nere i Tjeckien gör att vi hyser goda förhoppningar om att hon kan komma och bli en attraktion även i SBL, säger Sparks sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Sarah Saba:

– Jag är överväldigad över möjligheten att få fortsätta min karriär i Sverige. Jag ser fram emot att lära mig vad som krävs att spela i Svenska Basketligan och ta reda på hur pass starkt motståndet är där. Jag har hört mycket gott om både Sverige och basketen där och jag längtar efter att få sätta mig på planet och komma fram till Jönköping/Huskvarna och bidra.

Relaterat: Nu ska Sparks ta nästa steg: ”Vi är attraktiva”
Relaterat: Sparks stjärna uttagen till EM-truppen
Relaterat: Spansk coach till Wetterbygden Sparks