20-åringen har haft en fin säsong i Sparks och nu vill landslagsledningen titta närmare på trepoängsspecialisten inför sommarens stora höjdpunkt för basketlandslaget.

Förbundskaptenen Francois Gomes har fått in en del återbud och därför plockat in Cajsa Uhrström i den trupp om 15 spelare som ska åka på EM-förberedande läger i Södertälje med start 25 maj.

Därefter ska EM-truppen bantas till tolv spelare som i ett antal träningsmatcher mot andra nationer ska slipa formen inför EM-slutspelet.

EM avgörs i Lettland och Serbien med start 27 juni.

– Självklart känns det oerhört stort att få chansen i seniorlandslaget. Det känns både roligt och en stor ära att få representera sitt land i sin valda idrott. Det har varit min målsättning och dröm sedan jag började spela basket och att nu vara här vittnar om att allt slit genom åren inte varit förgäves, säger Cajsa Uhrström till Sparks hemsida.

20-åringen är glad över att ha sin lagkamrat Louice Halvarsson i samma trupp.

– Även om jag träffat många av spelarna tidigare så känns det naturligtvis skönt att ha “Lollo” vid min sida eftersom vi nu spelat i samma lag under ett års tid. Jag ska ge järnet och samtidigt försöka njuta av detta tillfälle, säger Cajsa Uhrström.

Annons

Relaterat: Sparks första nyförvärv klart: ”Kan bli en attraktion”
Relaterat: Sparks stjärna uttagen till EM-truppen