Cooper är 24 år gammal och kommer senast från ett proffsäventyr i Luxemburg där hon hjälpte sitt BBC Grengeweld Hostert att vinna mästerskapet. Under året i Luxemburg, hennes första år som proffs, snittade Cooper 20 poäng och 13 returer. Nu hoppas Sparks sportchef Dennis Aulander att den 188 centimeter långa forwarden ska bidra med mycket poäng i Huskvarnaklubben.

I Samantha Cooper får vi in en förhållandevis stor spelare som ändå är kapabel att “dra i” utifrån. Även hennes returtagningsförmåga kommer naturligtvis bli viktig för oss och vi både hoppas och tror att Samantha och Theresa Ekhelar kan hålla rent under egen korg. Hon är en lagorienterad spelare och vi gör bedömningen att hon kommer passa bra in i det övriga lagbygget, säger Deniis Aulander i ett pressmeddelande.

Kanadensiskan säger själv att en av hennes närmaste vänner spelat fotboll i Sverige och talat väldigt gott om hur det är att bo och arbeta här.

– Detta i kombination med min dialog med headcoach Pinto gjorde till slut att jag valde att skriva på för Wetterbygden Sparks i den svenska basketligan. Jag hoppas kunna bidra med att stoppa bollen i korgen likväl som att kunna plocka ner lite returer. Förutom dessa två egenskaper så har jag ett DNA som avslöjar att jag är en vinnarskalle ut i fingerspetsarna, något jag naturligtvis hoppas kunna smitta av på mina blivande lagkamrater, säger Samantha Cooper.

Annons

Relaterat: Sparkscoachen om Sveriges häftiga EM-resa: ”Kul att skriva historia”
Relaterat: Sparks ledarstab är komplett: ”Överväldigad över möjligheten”
Relaterat: Wetterbygdens Sparks har hittat Halvarssons ersättare
Relaterat: Sparks värvar från ligakonkurrenten
Relaterat: Duo förlänger med Sparks
Relaterat: Viktig duo förlänger med Wetterbygden Sparks
Relaterat: Talangfull duo väljer Wetterbygden
Relaterat: Sparks första nyförvärv klart: ”Kan bli en attraktion”