Habo Wolley skriver på sin webbplats att den spännande värvningen har gjorts möjlig tack vare ett samarbete med TG Sports som äger det japanska toppligalaget Toyoda Gosei Trefuerza.

Det japanska laget tränas av den svenske legendaren Anders Kristiansson och det var han som tog kontakt med Habo Wolley. Detta för att den 189 centimeter långe vänsterspikern Yusuke Kurosawa var sugen på ett utlandsäventyr för att får mer speltid.

Efter en tids förhandlande har parterna nu nått en överenskommelse som också innebär att Toyoda blir sponsor till Habo Wolley.

– Det är en stor ära att få vara en del av Habo Wolley kommande säsong. Jag kommer att göra allt jag kan för att bidra till framgång för laget, säger 27-årige Yusuke Kurosawa, som beskrivs som en erfaren vänsterspiker som har sina främsta styrkor i servemottagning och försvar.

Sportchefen Arvid Haag om värvningen:

– Det känns naturligtvis oerhört bra att Anders vände sig till just oss när en av hans före detta adepter ville prova på spel utanför Japan, det tyder på att vår klubb har ett gott rykte. Jag har under en månads tid haft dialog med de ansvariga på TG Sports och jag är mycket nöjd med det samarbete vi har fått till och jag tror att Kurosawa kommer bli en riktig profil i årets Habo Wolley.

Annons

Relaterat: Habo Wolley vässar klorna – värvar Tiger: "Väldigt taggad inför nästa säsong"
Relaterat: Trenden fortsätter – Habo värvar kanadensare
Relaterat: Klart: Stjärnan stannar i Habo