Det var i tioårsåldern som han började utsättas för sexuella övergrepp. Förövaren var en nära vän till familjen. 46-åringen som är aktuell med "On the town" berättade i sitt program av "Sommar i P1" om händelserna.

– I ungefär tre års tid från det att jag var tio år, blev jag utsatt för en man i min familjs innersta närhet. En man som kände alla mina vänner, en man som kände alla jag kände och en man som alla såg upp till. Men ingen såg upp till honom som jag, tydligen. Jag med mitt alldeles för stora behov av en storebror var ett lätt byte, berättade han i programmet.

Händelserna skedde under 80-talet och det var först i vuxen ålder som han vågade berätta om det för sina närmsta.

– Det var en svår kväll inne i mina föräldrars kök, men en utav de viktigaste jag haft med dem. Tillsammans som familj hjälpte vi varandra att ta oss vidare, berättade han.

Rennie Mirro (till vänster) tillsammans med Hanna von Spreti och Karl Dyall som är huvudrollerna i höstens stora musikalsatsning "On the town".
Foto: Lars Kroon

Till Aftonbladet berättade han efter sommarpratet om vikten att prata om övergrepp.

"I och med programmet känns det som att både jag och min familj fått ett avslut nu. Kanske kan min berättelse hjälpa andra som varit med om liknande saker att känna att de inte är ensamma", skrev han till tidningen i ett mejl.

Annons