Anläggningen på Elmiaområdet har vuxit och förändrats ordentligt under det senaste året. Närheten till Elmia, Kinnarps Arena, Tipshallen, Rosenlundsbadet och Rosenlunds IP, hoppas bolaget som driver RC Racketcentrum Sports & Business ska resultera i många besökare med sportprofil. Men också möjligheten till flera egna evenemang på sportanläggningen, som nu finns under samma tak som restaurangen och hotellet.

— Hotellet har 58 rum har byggts för aktiva människor med höga krav på teknik och komfort. Vi hoppas att det ska ge bra synergieffekter med restaurangen, och att gästerna ska stanna på området, berättar vd Martin Claesson.

Nysatsningen väntas också innebära att en rad racket- curling och bowlingmästerskap kan förläggas på RC, när deltagarna kan bo på anläggningen. Det intygade också ordföranden för Svenska tennisförbundet Thomas Wallén, som imponerades när han på onsdagen var på plats under den pågående RC Open. Förbundet planerar nu allt ifrån landskamper till mindre arrangemang i sportanläggningen.

— Vi kommer att försöka lägga flera turneringar och träningsläger här framöver, säger han.

Martin Claesson konstaterar att ett hotell med tydlig sportprofil inte funnits i Jönköping tidigare.

— Faktum är att vi nästan är ensamma om det här konceptet i Europa, så RC kan bli en europaattraktion. Eftersom vi är ett och samma bolag blir hotellsatsningen också en uppsida för klubbarna som får ta del av intäkterna, och de olika delarna kan utveckla varandra.

Hotellet och rummen präglas starkt av stjärnor från racketsporternas, bowlingens och curlingens världar, med stora svartvita fotografier längs korridorerna. Och redan när man kommit i entrén, möts man av en bild på Björn Borg som går ner på knä på tennisgräset efter en av sina Wimbledonsegrar.

— Hotellet Skansen i Båstad har varit en förebild när vi byggt hotellet. Och vi har använt oss av en småländsk touch bland annat genom det ljusa träet, säger Martin Claesson.

Sportbaren och restaurangen med plats för 250 gäster, öppnade redan i höstas. Och på lördag invigs det nya hotellet.