Det var för tre år sedan som cykelhandlare Peter Arvidsson startade Team Sportia Online på Rosenlund och i Industrihuset. Verksamheten växte kraftigt i och förra året berättade tidningen om att det årligen levererades cirka 30 000 cyklar ut till kunder över hela Sverige men också andra sportartiklar.

Förklaringen till expansionen var främst att e-handeln växer och cykelmarknaden i stort.

Men någonting har hänt. På Team Sportias hemsida går det inte längre att göra några beställningar.

En handskriven lapp möter besökarna till Team Sportias webblager på Rosenlund.
Foto: Janne Johansson

Vid godsuttaget på Rosenlund sitter en handskriven skylt som talar om att inga leveranser kan lämnas och att verksamheten har gått i konkurs. Peter Arvidsson har också slutat. Enligt uppgift pågick det möten under hela måndagen.

En konkursansökan har lämnats in till Jönköpings tingsrätt och där skriver styrelsen att orsaken till konkursansökan är att bolaget inte kan betala sina skulder.

Konkursförvaltare Erik Selander bekräftar att företaget som driver Team Sportias webbhandeln har gått i konkurs och verksamheten ligger nere. Lönsamhetsproblem sägs vara en av orsakerna.

– Jag kan inte ge så mycket detaljer eftersom ärendet nyss har inkommit. Men som alltid ser vi över förutsättningarna för att driva verksamheten i någon annans regi.

Hur många jobb tror du är hotade?

Annons

–Det är omöjligt att svara på så länge vi inte vet något om vilka förutsättningar vi har att jobba med. Det tar säkert minst en vecka innan jag kan ge något mer konkret besked.

Enligt företagssajten Mer info har företaget 31 anställda.

Även moderbolaget till webbshoppen har ansökt om konkurs vid Stockholms tingsrätt.

Varken Team Sportia på Atollen eller på Ekhagen berörs av konkursen.

Jönköpings-Posten har sökt Peter Arvidsson och Aitrops Events vd Kristian Fazakas.