Första dagen på sportlovet verkade många ungdomar var lite trötta och sugna på sovmorgon, för många av de som anmält sig för att testa minirace på Mullsjö minireaceklubb kom aldrig.

– Det är ju tråkigt såklart, men vi gör det bästa av det. Det är så första dagen på lovet, det blir nog bättre senare i veckan, säger fritidsledaren Heidi Claesson.

Philip Rudenstam, 10 år, var den ena som dök upp för att testa på att köra de små snabba bilarna på den kurviga banan. Ingen lätt uppgift fick även undertecknad erfara.

– Det är första gången jag testar. Det är roligt för det går fort, men det är ganska svårt. Det svåra är att hålla bilarna på banan. Man får inte köra fortare i kurvorna än man kan hantera, ska jag säga..., avslutar Philip medan han går bort till den urspårade bilen.

Gunnar Åmell är ordförande i klubben och han berättar att det är stor skillnad på hur bilarna beter sig även om de är byggda på samma sätt.

Klubben har funnits i lite drygt 40 år. I september fick man en ny bana att köra på där banrekordet för tillfället är 4 sekunder och 628 hundradelar.

För den som vill testa på att köra minirace så har Mullsjö miniraceklubb öppet för allmänheten i morgon kl 14-20. Andra sportlovsaktiviteter är bland annat skidträning på tisdag kl 15. Vinterfiske på Sandhemssjön kl 8. Bumperballs i Gunnarsbohallen på torsdag kl 11. Barngympa i Kyllemohallen i Sanghem fredag kl. 17. På lördag kan man följa med på uteritt vid Mullsjö Hästcenter. Avgift och anmälan krävs, ännu finns plats.

Annons

– Vi rider en längre tur i skogen runt oss, cirka 1,5 timme. Efteråt så bjuder vi på fika, om det är snö och kallt så blir det nog inte i skogen utan när vi kommer tillbaka hit, säger Jenny Johansson på Mullsjö Hästcenter.

Fler aktiviteter hittar du på Mullsjö kommuns hemsida.