Klockan 14 på lördag smäller det till rejält på skyttebanan. Mullsjö skytteförening firar med luftpistolskytte, 22 skytte med salongsgevär och luftgevärsskytte samt pil- och hästskokastning.

— Det är öppet för alla att komma hit och prova, säger Kenneth Eriksson, ordförande i Mullsjös skytteförening.

Klubben växer

Skytteföreningen har vuxit från 17 till 85 medlemmar sedan september förra året och de nya medlemmarna består till 75 procent av ungdomar.

En av de nya medlemmarna är 14-årige Felix Lundquist som blev introducerad i skyttet av sin farmor.

— Det är roligt att få skjuta lite, säger Felix Lundquist

Farmor, Solveig Lundquist, tävlar själv med såväl k-pist som luftgevär.

— Det är framförallt den sociala biten som är rolig, säger hon.

— Det är jättekul, speciellt när det går bra, säger 17-åriga Malin Fritzell som har varit med i föreningen sedan i våras.

Annons

— Det roliga är att man tävlar mot sig själv, säger 14-årige Kasper Roslund.

"Järngäng bakom detta"

Att klubben fått sig ett uppsving beror på en medveten satsning som började för ungefär tre år sedan då nya vapen köptes in och banorna började renoveras.

— Vi är ett järngäng bakom detta, ordförande Kenneth Eriksson, Klaes Axelsson från Mullsjö SOK, Johan Rudberg vår ungdomsansvarige, jag själv, Lars Wiktorsson, Lars Hultgren och Dan Josefsson, säger Alf Engström, sekreterare i föreningen.

Erbjuder springskytte

I fjol inleddes ett samarbete med Trollehöjdskolan där elever får möjlighet att prova på skytte. I september förra året invigdes en luftgevärshall på Gunnarsboskolan. Mullsjö SOK och skytteföreningen har också inlett ett samarbete för att kunna erbjuda ungdomar springskytte och orienteringsskytte.

— Mullsjö SOK står för den fysiska biten i skyttet. Det höjer ju skyttet till andra nivåer när man kan springa i skogen och tillför fysiskt aktivitet, säger Alf Engström.

Målsättningen till jubileet nu på lördag har också varit att få tillbaka många av de gamla medlemmarna.

— Skyttet har blivit en ny grej som börjar igen. Det är många gamla medlemmar som uppmärksammar detta och tar med sina barn. Vi vill gärna att de skjuter ihop med barnen och vi kör med blandade åldrar för att få ett levande föreningsliv, säger Alf Engström.