Sedan tidigare har Wetterbygden Basketball haft representation inom den svenska landslagsorganisationen i form av Francisco Pinto (till vardags tränare för damlaget Sparks) som figurerat både som headcoach och numera som assisterande coach för det svenska damlandslaget.

Nu står det klart att Wetterbygden Stars coach Boris Balibrea tar plats i det nystartade “Framtidslandslaget” på herrsidan. Han kommer där att jobba med Peter Öqvist (BC Luleå) och Panagiotis Nikolaidis (Köping Stars) och några av alla de spelare som står på gränsen till det svenska herrlandslaget.

– Jag är både glad och stolt över denna möjlighet att få vara med och påverka utvecklingen av svensk basket. I samband med detta skulle jag vilja tacka mina spelare och Wetterbygden Basketball som tack vare den säsong vi haft hittills möjliggjort att jag nu fått ett erkännande som coach och som indirekt lett mig till denna möjlighet, säger Boris Balibrea i ett pressmeddelande från Wetterbygden Basketball.

Balibrea fortsätter:

– Jag ser fram emot att ge tillbaka till svensk basket för allt den gett och betytt för mig sedan jag kom för något år sedan. Sen ska det naturligtvis bli spännande att få jobba med både Peter och “Giotti” och tillhöra samma lag och inte bara mötas som motståndare.