Waly Niang och Kyle Rowley spelade stora roller när Wetterbygden Stars tog sig till SM-slutspel under sin första säsong i basketligan.

Nu har klubben hittat sin nya powerforward.

26-årige Moussa Kone började spela basket som 14-åring hemma i New York. Han har meriter från tyska Pro B, spanska LEB Gold och LEB Silver.

I Spanien gjorde Kone sig känd som en aggressiv försvarare och en än mer aggressivare returtagare.

Nu har den 203 centimeter långe powerforwarden skrivit ett ettårskontrakt med Wetterbygden Stars.

– Ifjol försökte vi använda oss av stora, traditionella centertyper men efter att ha utvärderat fjolårssäsongen med coachteamet har vi insett att svenska SBL inte nödvändigtvis är en liga för de här riktigt stora spelarna som ofta föredrar att spela med ryggen mot korgen. I Moussa Kone hoppas vi fått in betydligt mer fart och mobilitet samtidigt som vi inte gör avkall på vår returtagning. Jag tror att Moussa Kones försvarsspel och returtagning kan bli en obehaglig överraskning för många motståndare under kommande säsong, säger klubbens sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Nyförvärvet spenderar sommaren hemma i New York innan han ansluter till Stars.

– När väl möjligheten kom upp att åka och spela i Sverige var det inte mycket att tveka på. Jag har sett videos med mitt nya lag och jag måste erkänna att jag både hänförd och förälskad. Precis som jag verkar mitt nya lag älska att spela tillsammans och med en slags osjälviskhet som verkligen tilltalar mig. Jag kommer försöka bidra med mycket energi, starkt försvarsspel och ett ledarskap som gör det möjligt för Stars och dess individer att fortsätta utvecklas. Jag hoppas även kunna bjuda på lite show, säger Moussa Kone.

Annons