Framtidslandslagen införs för att få en bättre överblick över vilka som kan stå på tur för seniorlandslagen.

– En spelare som är 24-25 år gammal kan fortfarande vara väldigt intressant för seniorlandslaget, men behöver lite mer erfarenhet. Så jag tror att framtidslandslag senior kommer att ge oss väldigt mycket och kommer att fylla väldigt många funktioner, sa landslagsansvarige Fredrik Joulamo till basket.se när det blev klart att framtidslandslaget skulle startas.

I framtidslandslaget på herrsidan finns Wetterbygden Stars Albin Häll-Eriksson och coachen Boris Balibrea, som har rollen som assisterande coach i blågult. Jonathan Peleg finns med som reserv.

Herrarna samlas för träningsläger i början av augusti och kommer att spela två landskamper i Östersund och Lund.

Framtidslandslagets trupp på damsidan är ännu inte presenterad, men två Sparks-spelare är uttagna till U20-landslagets trupp i juli. Det rör sig om nyförvärvet Lovisa Hjern och stortalangen Cajsa Uhrström. Den sistnämnda var nära att slå sig in i damseniorernas EM-trupp men 19-åringen gallrades ut i sista stund inför Europamästerskapet som drar igång den 27 juni.

Damernas U20-landslag samlas i Södertälje den 9 juli för att ett par dagar senare senare resa ner till turkiska Istanbul där tre landskamper väntar.

Sparks Cajsa Uhrström finns med i damernas U20-landslag.
Foto: Robert Corell