Daniel Mortensen är 25 år gammal och har de senaste två säsongerna spelat collegebasket i USA för Barry University.

Där har han gjort sig känd som en trepoängsspecialist och ledde sitt lag i stort sett all statistik.

– Vi har fått fantastiskt fina rekommendationer vart vi än vänt oss i Danmark när det gäller Daniel, både som spelare men kanske ännu mer som människa. Detta i kombination med vad vi sett av honom på plan, gör att vi alla bär känslan av att vi kan ha gjort något av ett fynd här. Att ha den spetsförmågan i form av att kunna skjuta bollen, med den storleken, kommer göra Daniel oerhört användbar och förhoppningsvis också väldigt svårstoppad.

– Daniel har dessutom visat sig vara en solid returtagare och ledde inte för inte sitt lag i blockerade skott föregående säsong. Det ska bli spännande att återigen se Daniel i Europa och från första parkett se honom ta sina första steg i en förmodad lång proffskarriär, säger Stars sportchef Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Daniel Mortensen:

– Jag upplever mig själv som en spelartyp som man skulle kunna kalla för “allround”. Det är klart att jag känner mig väldigt trygg med vad jag kan uträtta bakom trepoängslinjen men vill gärna tro att jag kan bidra med fler saker. Absolut viktigaste för mig, och det kan låta som en klyscha, är att laget har framgång. Min individuella statistik intresserar mig inte så länge inte laget har framgång.

Annons

– Jag vet inte så mycket om den Svenska Basketligan men räknar med att den håller hög nivå som i sin tur innebär stora  och stimulerande utmaningar för både mig personligen och vårt lag. Jag strävar hela tiden efter att förbättra mig och mitt spel och tror att detta är ett perfekt steg för mig att ta. Jag längtar till säsongsstart och att få chansen att träffa mina nya lagkamrater och sätta igång och jobba, säger Daniel Mortensen.

Dansken mäter 205 centimeter över marken och har skrivit ett kontrakt över ett år med Wetterbygden Stars.

Relaterat: Stars har hittat sin powerforward: ”Hänförd och förälskad”