Han slog rekordet. På söndagen hoppade Stefan Holm över 1,80 – av lego.

— Det känns superkul att ha gjort detta. Att ha kul när man hoppar och samtidigt kunna göra skillnad genom att bidra till välgörande ändamål är ju drömmen för en lego-fantast som mig, säger Stefan Holm i ett pressmeddelande.

Det var på Klossfestivalen i Örebro som hoppet genomfördes. Stefan Holm hoppade över en höjdhoppsställning som helt och hållet var byggd av legobitar.

Stefan Holm har ett stort intresse för lego och han har investerat i ett företag, Brixtar, som är en app och samlingsplats för legoentusiaster. Det är Brixtar som har tagit initiativ till rekordhoppet i samarbete med Erikshjälpen.

Själva ställningen byggdes av David Gustafsson från Mullsjö och hans nystartade företag Brickscale. Bygget har tagit flera månader att färdigställa.

— Det känns fantastiskt roligt att ha fått göra detta. Jag har byggt så många utmanande saker, men det är sällan man får chansen att vara en del av ett världsrekord som detta. Det har varit en fight mot naturlagarna - en ribba av små plastbitar som lego sviktar ju otroligt mycket, säger David Gustafsson.

Legot har skänkts av privatpersoner och bitarna kommer att skänkas vidare till välgörande ändamål.

Annons

Relaterat: David utmanar Stefan Holm på Klossfestivalen
Relaterat: Stefan Holm: ”Det är bara att gå in och köra”