Det finns fotbollsspelare på hög nivå vars intresse för sporten nästan uteslutande handlar om att spela själv. Viljan att se och följa en liga eller ett lag saknas helt enkelt.

— Ja, vi har någon sådan i vårt lag också, påpekar Stian Aasmundsen.

J-Södras norrman är på sätt och vis raka motsatsen.

— Jag tittar väldigt mycket på fotboll. Jag tycker att det är väldigt avkopplande.

Men i ärlighetens namn sträcker sig Stians engagemang lite längre än bara till avkoppling.

Det är nog ingen överdrift att beskriva honom som en inbiten Manchester United-supporter. När Stian spelade och bodde i Norge hade han faktiskt säsongsbiljett till Uniteds hemmaarena Old Trafford, vilket säger en del om supportskapet.

Är det verkligen avkopplande för dig att se United spela?

Annons

— Nja. Det är avkopplande att titta på fotboll men man lär sig absolut mycket också när man analyserar en match. Men när jag ser United är jag aldrig analytisk, det spelar ingen roll hur de spelar så länge de vinner.

När J-Södras assisterande tränare Christer Persson avslutade lördagsträningen med orden ”hem och ladda nu” innebär det alltså en dag framför tv-apparaten för Stian Aasmundsen.

— Ja, det blir det nu när Premier League har satt i gång, och så äta något bra, gå en promenad, hitta lugnat och balansen.

Samtliga J-Södraspelare är tillgängliga till matchen mot Örebro (nyförvärvet Anton Andreasson är inte med i truppen och får vänta på sin debut), förutom avstängde Robert Gojani, vilket öppnar för Stian Aasmundsen.

Får du starta mot Örebro?

— Vi får aldrig startelvan förrän på matchdagen men jag vill så klart alltid spela. Chansen ökat ju lite nu när Gojani är avstängd.

Med tanke på att han vill hitta lugnet och balansen kanske det är tur att Manchester United premiärspelar först på söndagen.

— De spelar fem på söndag (mot West Ham), samtidigt som vår match mot Örebro. Det är alltid så, tycker jag, säger Stian lite besviket.

— Men då går ändå J-Södra först, konstaterar han med ett leende.