Kim Ganeviks Mullsjö stod under torsdagskvällen för en stabil vinst mot rivalen JIK och 25-åringen var nöjd efter segern i premiären.

– Det var onödigt att bjuda in dem igen när vi ledde med 4-2. Men som alltid är det starkt att vi kommer tillbaka och vinner. Jag älskar att vinna här, sa Ganevik då.

Relaterat: Piken mot JIK: "Det är som vanligt – i slutet står Mullsjö som segrare"

Några timmar senare valde han att berätta om en hemlighet. På Twitter skrev han om sitt spelmissbruk som han har lidit av under flera år, men först nu valde att berätta om.

"Jag kände hur jag förlorade kontrollen över mig själv och det var då jag insåg hur jävla illa ute jag var. Men jag var inte färdig för det, först skulle jag ju bara vinna tillbaka det jag hade spelat bort, sen skulle jag sluta", skriver Kim Ganevik på Twitter.

Mullsjös sportchef Jesper Axell har under en längre tid varit medveten om problemet.

Relaterat: Mullsjös drag - tar in lokala "supertalanger"

– Vi har stöttat honom, men mycket har han gjort på egen hand. Det vill jag framhålla, säger Jesper Axell, sportchef i Mullsjö AIS, och fortsätter:

– Vi har vetat om det här under en längre tid och förstått att han har haft det jobbigt, men vi visste inte att han skulle gå ut med det offentligt igår. Men vi är glada över att det här har fått den lösningen.

Annons

Relaterat: Janne Bjerlestam var JIK-stjärnan med unika stilen som försvann: "Vi hade sjukt roligt ihop"

Hur har det påverkat honom i sin innebandy?

– Så klart det har påverkat honom, men under den senaste säsongen har han spelat sin bästa innebandy någonsin.

Fotnot: Läs hela Kim Ganeviks text i faktarutan. JP har försökt nå Kim för en kommentar.

Hela Kim Ganeviks text på Twitter

"En gång i tiden fick jag upp ögonen för betting och det är ju inte precis ovanligt. Det h..

Hela Kim Ganeviks text på Twitter

"En gång i tiden fick jag upp ögonen för betting och det är ju inte precis ovanligt. Det handlade om väldigt småsummor och jag gjorde det mest för skojs skull. Matcherna jag kollade på fick en helt annan betydelse och blev mycket roligare att följa. Det gav mig en kick som jag aldrig tidigare känt och jag såg ingen anledning till att inte fortsätta. Efter ett tag blev det mer och mer allvar och det gick bättre än jag någonsin kunnat drömma om. Jag trodde att jag hade knäckt koden, jag trodde att jag hade lurat livet. Jag kände mig odödlig. Sen vände allt. Ett sexsiffrigt belopp förvandlades till en nolla och det var inte längre jag som styrde.

Jag kände hur jag förlorade kontrollen över mig själv och det var då jag insåg hur jävla illa ute jag var. Men jag var inte färdig för det, först skulle jag ju bara vinna tillbaka det jag hade spelat bort, sen skulle jag sluta. Det funkar inte så. Det går inte. Det blir bara värre. Jag har ljugit för människor omkring mig, jag har svikit människor jag älskar. Hela tiden. Varje dag. Till slut blev jag påkommen. Där och då var det den värsta dagen i mitt liv. Jag ville inte leva mer.

Nu vet jag bättre, nu vet jag att allt hade gått åt helvete om inte den där dagen kom. Och jag förstår att det finns människor som kommer gotta sig i det här och tycka att det är rätt åt mig. Någon kommer tycka att jag är en sämre människa och någon kanske kommer använda det här på innebandyplanen. Det är upp till var och en. Jag vet vad jag har gjort och kan prata om det här nu. Med min psykolog och vem fan som helst. Jag vet att det är en sjukdom, ett jävla gift. Och kom ihåg att någon du umgås med dagligen går igenom den här skiten. Någon i ditt omklädningsrum. Betting kan dra åt helvete och du borde sluta innan det har gått för långt."