Husqvarna FF blev under onsdagen tilldelade en utmärkelse av Henrik Lundqvist. Hela 4 000 föreningar ansökte om priset, och utav dessa valde en jurygrupp ut 100 som gick vidare i processen. Därefter var det Henrik Lundqvist själv som bestämde vilka 30 som skulle belönas.

Husqvarna FF var alltså en av de 30 idrottsföreningar som kammade hem en prissumma på 30 000 kronor. Johan och Lotta Strandler var på plats i Göteborg för att ta emot utmärkelsen.

Hockeystjärnan har, tillsammans med ett spelbolag, en fond som varje år delar ut 30 000 kronor till 30 olika föreningar runt om i Sverige. Priset tilldelas de idrottsföreningar som arbetar för att ge trygghet och glädje till dess medlemmar, och som verkar för sunda värderingar. Initiativet togs för att Lundqvist ville ge tillbaka till idrottsvärlden och uppmuntra de föreningar som har en bra värdegrund.

Motiveringen till priset lyder som följer:

"En relativ ung klubb som tar framtiden med storm. Vid sidan av initiativet Fotboll För Alla och det pågående aktivitetshuset med allehanda idrotter har föreningen lanserat ”Den blå tråden” - klubbens gedigna och inkluderande värdegrund. Husqvarna FF är en förening att hålla koll på – och ta efter."

Flera idrottsföreningar i Jönköpingsområdet fick NHL-stjärnans pris. Motocross och enduroförening VGDmx från Vaggeryd och Jönköpings fotbollsdomarförening fick också ta emot prissumman på 30 000 kronor.

Annons