Ishockey-VM i Slovakien drar igång i slutet av den här veckan och på söndagskvällen offentliggjordes Finlands VM-trupp. Den innehåller två HV-bekantingar i form av backen Mikko Lehtonen och forwarden Toni Rajala.

Lehtonen kommer från en stark säsong i HV71 men lämnade nyligen SHL-klubben och har skrivit på ett kontrakt med det finska KHL-laget Jokerit.

– Jag tyckte att det var ett bra steg att ta i min karriär. Jag har byggt upp min karriär med ett steg i taget. Det kändes som om spel i KHL var rätt alternativ just nu och Jokerit visade att de verkligen ville ha mig. Jag är glad över att det är klart, sade Lehtonen till JP-sporten när klubbytet blev officiellt.

Finlands Mikko Lehtonen, i mitten, i en närkamp med Tre Kronors backduo Erik Gustafsson och Adam Larsson.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

Mikko Lehtonen kom första gången till HV71 i sluttampen av säsongen 2016-2017 och var då med och vann SM-guld. Efter en säsong i Tappara återvände Lehtonen till Jönköping och var den gångna vintern en av lagets stöttepelare och snittade mest istid av samtliga HV-spelare i både grundserie och slutspel.

Forwarden Toni Rajala, numera i schweiziska EHC Biel-Bienne, spelade i HV71 säsongen 2013-14 och gjorde då 30 poäng på 37 grundseriematcher och fem poäng på sju slutspelsmatcher.

Annons

Finland, som spelar i Grupp A, inleder sin VM-resa på fredag då match mot Kanada väntar. Tre Kronor, som spelar i Grupp B, har också sin premiär på fredag då ett möte med Tjeckien väntar.

SHL