Niklas Hjalmarsson kommer att finnas med på onsdag när Dalen går på is för första gången inför nykomlingssäsongen i division 1.

Men Stanley Cup-mästaren blir inte den enda som kommer att sätta extra stjärnglans på premiärpasset.

Enligt uppgifter till JP kan före detta HV-profiler som Daniel Josefsson, Kris Beech, Teemu Laine och Mattias Tedenby medverka när Dalen vill göra något extra för att locka åskådare i sommarhettan.

Annons

– Vi kommer att bjuda in fler spelare, och så får vi se vad som händer. Det finns ju två som är med HV71 just nu och om de kan är de hjärtligt välkomna, säger Johan Lindbom.

David Fredriksson har dessutom fått i uppdrag att kontakta Jesse Joensuu.

– Jag försöker nå Jesse och se om han har möjlighet att dyka upp. Det vore skitkul, vi försöker få ihop ett par killar och sånt uppskattas, säger "Tuppen".

Daniel Josefsson spelade i våras för AIK men en övergång till hårdsatsande Dalen är snarare en önskedröm.

– Nej, han är inte aktuell för oss. Han har några år kvar på högsta nivå och vill satsa vidare, säger Lindbom.

I slutet av juni berättade Josefsson – som fortsatt är klubblös – för Tranås Tidning att han avvaktar läget på marknaden.

– Jag brukar ha klart allt i april och för mig är det här en ny sits. Jag har fortfarande mycket kvar att ge på lite högre nivå och jag känner ingen oro. Är rätt så säker på att jag kommer att hitta någonting bra och målet är att spela så högt upp som möjligt, sa Josefsson, som är bosatt i Huskvarna, då.