Stjärnklart samlar flera av Sveriges största artister till en gemensam show. Det började i mitten av 80-talet och var då var det kanske inte öppet för allmänheten på samma sätt utan riktat sig mer mot företag. På senare år har det dock ändrats och i vinter kommer Stjärnklart till Jönköping och Kinnarps Arena.

Tidigare har bland annat Jill Johnson, Henrik Schyffert, Magnus Uggla och Zara Larsson varit med på den stora turnén. Den här gången är det också stornamn som ska kampera ihop. 2017 års upplaga har bokat in Carola, Loreen, Måns Zelmerlöw, Ace Wilder och Petra Marklund. Dessutom blir det David Hellenius som håller i trådarna under kvällen.

— Jag har turnerat runt och dragit lasset tidigare, jag gjorde fem turnéer på två år efter "Så mycket bättre" och har varit på alla konserthus. Så det kändes lite skönt att inte ta hela lasset själv, att få möta artister på scen och utvecklas på det sättet, säger Carola.

Carola har tidigare jobbat med Måns Zelmerlöw på bland annat Viktoriadagen och delar ett gemensamt engagemang i arbetet med barn i Afrika. De andra har hon inte jobbat lika mycket med. Men sångerskan berättar att hon har en bra feeling privat med Loreen.

— Vi har pratat om att vi vill göra något tillsammans. Jag är nyfiken på Loreen för jag tycker att hon bottnar i känslan så starkt. Det känns som att ett hav öppnar sig när hon sjunger eller tar sig an en låt. Vi tänker lika även om vi har olika musikstilar. Vi vill nå samma mål om hopp och gemenskap, säger Carola och fortsätter:

— Det vore häftigt att se vad vi kan göra utan att ta ut varandra. Var vi kan mötas. För det måste vi kunna göra.

Bland de övriga deltagarna tror Carola att hon och Ace Wilder skulle kunna göra en cool poprockig grej och att hon tillsammans med Petra Marklund skulle passa för något i visans eller jazzens värld.

Exakt vad som kommer att hända är inte klart, det jobbar regissören på. Men trots att Stjärnklart inte riktigt har ett jultema kommer det nog att bli sådana toner någonstans från Carola.

— Jag har fått... vad ska man säga... grönt ljus för att göra en julsång. Vi går ändå in i jultid när det är och jag tror någonstans att man vill landa i en vacker julsång. För mig skulle det kännas lite märkligt om jag inte gjorde det.

Stjärnklart kommer till Kinnarps Arena 2 december.