Annons

Stjärnpianist tillbaka på Spira

Stjärnpianist tillbaka på Spira

Stjärnpianisten Per Tengstrand är tillbaka på svensk mark och kommer till Spira för att ge fler konversationer vid klaviaturen. Först ut på tur av de stora kompositörerna är Chopin på lördag.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Nytt rekord för Ecocupen

Nytt deltagarrekord; under strålande sol mötte 124 lag varandra under Ecocupen på Ekhagen. Det var stor spelglädje i matcherna och den nya satsningen på tremannaplaner föll väl ut.

Hon veckohandlar för 300 kronor

Varje krona räknas, och varor jämförs. För Margareta är hushållsbudgeten en ständig kamp.
– Kläder kan jag inte köpa nya. På lasarettet sa en: "Du har ett hål där". Som om jag inte visste det, och som om jag skulle slänga byxorna för ett hål.

Avloppsvattnet visar: Så stort är dolda missbruket i Jönköping

Användandet av narkotikaklassade tabletter i Jönköping och Huskvarna är mycket större än den mängd som apoteket skriver ut. Det visar en ny studie som analyserat restprodukter i avloppsvattnet.

Boende om skottlossningen "Givetvis allvarligt"

Natten till lördag skottskattades en man på Råslätt. Flera av de boende JP pratar med säger att det annars är lugnt i stadsdelen numera och händelsen väcker inte någon större oro.
– Det brukar handla om personer som på något vis känner varandra. Jag kan gå här mitt i natten utan att känna mig otrygg, säger en Råslättsbo.

Myndighetsanställda utsatta i arbetet – våld och hot vanligt

Var tredje person som är myndighetsanställd har utsatts för våld eller hot under de senaste två åren, visar en undersökning som akademikerförbundet Jusek har gjort. Värst är situationen på Kronofogdemyndigheten och Migrationsverket.

Stort tryck på cykelfest på Hisingstorp

Den 26 maj kommer Cykelfestjkpg för andra året i rad att anordnas. Totalt 96 par förväntas vara med i arrangemanget där konceptet är att cykla till andra deltagare för att äta mat och lära känna varandra.

Kulturskolan ska förtrolla publiken

Värmeböljan utomhus hindrar inte eleverna från att klä sig i flera lager tyg och päls för att föreställa lejon, feer och träd. De repeterar för fullt inför premiären.

Andersson inte nöjd trots dubbla mål

Mariebos Ida Andersson har haft ett tufft 2018. Mot Mariestad spelade hon 90 minuter och gjorde två mål. Men hon var inte nöjd.
– Helt ärligt, min form är jävligt dålig, säger Andersson.
Artikel 2 av 9
Nytt rekord för Ecocupen
Tillbaka till startsidan