”Här var det bingo!” ekar det i högtalaren på parkeringen efter att en bil tutat och signalerat att ”bingo var det här”. Den här bingokvällen är en speciell sådan. I slutet av kvällen, efter tre förväntansfulla timmar ska nämligen en lycklig vinnare köra hem med en jackpot på 20 000 kronor.

Stefan Blomberg och hans familj spelar i en turkos cabriolet och är några av dem som hoppas på att få åka hem med storvinsten.

— Ja det är klart vi hoppas på det, det är nog därför de flesta är här ikväll, säger han.

Annons

Att bilbingo på onsdagar är populärt går det inte att ta miste på då parkeringen i princip är full av bilar. Och inte att det är en tämligen seriös stämning där heller. Inte ett ljud hörs förutom siffrorna som ropas upp från högtalaren. Och biltutorna när någon får bingo, förstås.

Conny Norén har varit med från start. I 26 år har idrottsklubbarna Hovslätts IK, IK Tord, Mariebo IK och Barnarps IF arrangerat bilbingo och Conny har inte missat en enda onsdag.

— Nej, jag har varit med varenda gång. Det är ju väldigt roligt. Men vi blev besvikna när vi kom idag. Någon har stulit våra högtalare men vi lyckades rädda kvällen genom att låna ett par. Annars hade det kunnat bli fiasko, berättar han.

Bilar som köar

Säsongen har pågått sedan mitten av maj och gör det september ut. Totalt rör det sig om 21 onsdagar och ibland är spelarna så pass taggade att de köar vid grinden som öppnar klockan fyra. Tre timmar innan bingot drar igång.

En taggad person bakom ratten var Stefan Wiberg som gjorde come back efter 30 år. Dagen till ära fick han dessutom tuta för i den här blå bilen var det bingo.

— Det var så längesen jag spelade och det är jätteroligt att vi fick bingo idag, säger han och skrattar.

Läs mer: Bilmys och bingospänning i ett.