För fjärde året i rad arrangerade den ideella föreningen Torpa Parkloppis en loppmarknad i Idas park på Torpa. Nytt för i år är att evenemanget förlängs och pågår även under söndagen. Då kan man bland annat prova på Qigong, yoga, meditation och SomaMove.

– Det kan man behöva före eller efter man har gått och röstat. Tanken är att skapa en lugn härlig mötesplats. Vi är väldigt glada över att vi i år har aktiviteter även på söndagen i Idas park, säger Emilie Walfridsson som är en av arrangörerna.

Under lördagen var det däremot fokus på loppisen och det var inte brist på variation. Det såldes glas, skålar, lampor, leksaker, böcker, tavlor, kläder, skor, kaffebryggare och allt annat man kan tänka sig köpa på en loppmarknad. Flera personer lockades av utbudet och det gjordes flera fynd.

– Man kan alltid hitta bra grejer till ett schysst pris på loppis, säger Anton Lindberg som hunnit göra flera fynd.

– Jag har köpt några tavlor, glas och annat till min lägenhet. Jag har spanat in en kaffebryggare också men börjar få lite svårt att bära allt, säger han och skrattar.

Annie "Annielle" Kullén är från Malmbäck i Nässjö kommun. Hon har varit med i P4 Nästa flera gånger och vann tävlingen tidigare i år tillsammans med gruppen Spring City.
Foto: Robin Olausson

Förutom att köpa begagnade föremål kunde besökarna även äta mat vid en av de food trucks som stod i parken. Det erbjöds även underhållning i form av musik utav Annie "Annielle" Kullén som nyligen vann musiktävlingen P4 Nästa 2018 tillsammans med gruppen Spring City.

Annons

– Det är alltid kul med loppis men jag tycker också att det var trevlig att det spelades livemusik. Man kunde lätt ta ett avbrott från själva marknaden och sitta och lyssna lite, säger Jessica Svensson.