Totalt 22 lag fördelat på fem lag i P13, sex lag i F13 och hela elva lag i 11-årsklassen. Lagen kom från kretsens upptagningsområde men också från Eksjö, Nässjö och Värnamo.

Nytt för i år är att Småland testar att i elvaårsklassen köra det som en mixklass med både killar och tjejer i samma lag.

Habo FIF-04 var den klubb som hade med flest lag, fem stycken, Hovslätt hade fyra lag, IKHP tre och även Lekeryd-Svarttorp har i år fått ihop ett mixat elvaårslag.

Efter första omgången leder IKHP både mix 11 och F13-klassen, men inget är avgjort förrän match två har gått i Habo i augusti. Till finalen i Sävsjö går de tre eller fyra bästa lagen efter match två.

Habo mix 11–lag gjorde en bra tävling och ligger just nu på finalplats.

Tittar man på resultaten var det många som presterade bra och för flera kanske det också var första gången man tävlade. I P13 vann Elias Gadd från Habo 60 meter och Fabian Öberg från Hovslätt diskus. I F13 fick IKHP en dubbelsegrare i Emma Sandin som vann tresteg och 60 meter häck. Alice Karlsson vann 600 meter och Alma Mennborg diskus – även de tävlar för IKHP. Dessa tjejer ingick också i laget som vann 5x60 meter. Lova Carlsson från Hovslätts IK vann höjden i samma åldersklass.

I mix 11 år blev det också flera lokala segrare. Teodor Rogö från Habo vann både 60 meter häck och höjdhopp. IKHP fick fem segrar genom Cameron Gibbs 60 meter, Matilda Grahn 600 meter, Vidar Lindh längd, Jacob Henriksson och stafett 5x60 m. Walter Blomqvist från Hovslätt tog segern i kula.

Annons

För att summera har Habo ett lag bland de tre bästa i mix 11 och Hovslätts P13 och F13 ligger båda bland de tre bästa.

Nu väntar flera spännande tävlingar för den unga friidrottstalangerna, DM för 12 år och äldre i Värnamo och 9 juni är det Habo Challenge för alla åldrar. Nästa stora arrangemang på Råslätts IP är Råslättsspelen den 29 maj.