Tre gånger den här hösten har någon gjort inbrott i HV-juniorernas omklädningsrum. Senast var runt den 20 november.

— Vi vidtog ett antal åtgärder efter det första inbrottet, men det har inte hjälpt. Nu har vi vidtagit ännu fler åtgärder för att det inte ska hända igen, men vad vi har gjort vill jag inte gå in på, säger Agne Bengtsson.

Det är HV:s J20- och J18-lag som har drabbats. Totalt har utrustning för omkring en halv miljon kronor försvunnit.

— Vi har lyckats skaffa fram ny utrustning till spelarna.

Men vem är intresserad av att sno begagnad hockeyutrustning och sälja?

— Det är jättesvårt att svara på. Det är rätt så märkligt att så mycket har försvunnit. Men jag vill inte uttala mig så mycket just nu när polisen arbetar med det.

Annons

Har du hört talas om ifall andra klubbar i Sverige har blivit drabbade?

— Nej, inte vad jag vet just nu, säger Bengtsson.

Men faktum är att HC Dalen råkade ut för samma sak natten mot söndag. Utrustning värt omkring en kvarts miljon kronor har försvunnit.

— Hos oss är det a-laget som är drabbat. Alla klubbor och en hel målvaktsutrustning är borta, säger en person i HC Dalens organisation.

När inbrottet skedde i Skandiamäklarna Center i Norrahammar gick ett larm. HC Dalen hade personal på plats sex minuter efter att larmet gick. Men då var allt redan borta.

— Det har varit snabba ryck. Personerna som har gjort det här vet precis var grejerna finns, annars kan du inte klara det på sex minuter.

Vem är intresserad av att sno begagnad hockeyutrustning och sälja?

— Det går nog inte att sälja i Sverige. Alla klubbor är ju märkta med HC Dalen, namn och nummer.

Hur mycket är utrustningen värd?

— Jag vet inte, men det är ju en jäkla käftsmäll för oss. Vi hade ett litet lager på ett annat ställe, så vi har kunnat träna, säger personen.

SHL