Det är fastighetsbolaget Wallenstam som nu har kommit överens med Zenergy om leverans av 90 bostäder i modulformat. De ska stå på Lackarebäcksmotet i Mölndal, där Wallenstam, enligt ett pressmeddelande, var ute efter en snabb och kostnadseffektiv lösning. I pressmeddelandet står också att det är en ”möjlig” affär.

— Vi har skrivit det så eftersom man aldrig vet till 100 procent om alla bitar faller på plats. Fram tills bygglovet är klart håller vi oss på 99 procent, säger företagets marknadschef Peter Koski.

Annons

Vi har tidigare berättat om företagets planer på att bygga 23 lägenheter i kvarteret Illern i Skillingaryd. Men där handlar det om byggande – och uthyrning – i egen regi.

Läs mer:

Bostäder på löpande band

Demohus i Skillingaryd

— Det här är vår största enskilda ordern vad gäller bostäder, vilket vi tycker är hemskt roligt. Vi har lagt ner så mycket jobb med att offerera bostäder åt olika håll och nu äntligen faller alla pusselbitar på plats.

Den som har åkt sträckan mellan Skillingaryd och Vaggeyd har kunnat observera hur företaget har avverkat skog och nu är på väg att inhägna en tomt som är lika stor som den befintliga där företaget ligger mellan nya och gamla E4.

— Den kommer väl till pass nu med det ökade flödet av material och moduler, säger Peter Koski.

Produktionen av Mölndalshusen ska starta så snart kontraktet med Wallenstam är undertecknat.