Polisinsatsen inleddes på onsdagseftermiddagen på en adress i Taberg och skulle enligt polisen fortgå under torsdagen. Polis patrullerade med automatvapen. I övrigt är polisen i nuläget ytterst förtegna om omständigheterna.

– Vi är inne i ett mycket känsligt läge och därför kan jag inte säga mer just nu, sa Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst på torsdagsmorgonen.

Ingen person ska ha kommit till skada.

En boende i Taberg uppger för JP att polisen slagit till mot ett företag och en privatperson på orten. Enligt samma person har polisen slagit till på samma adress tidigare under året.

Enligt en källa inom polisen som JP har pratat med kan det röra sig om ett vapentillslag.

– Jag har i nuläget ingen kommentar till det, sa Thomas Agnevik.

Polisen genomsökte området samt den avspärrade fastigheten med hundar på förmiddagen.

Hur stor är polisinsatsen?

– Det vill jag inte gå in på, sa polisens Thomas Agnevik.

Vid 11.00-tiden på torsdagen meddelade polisen att två personer har anhållits misstänkta för stöld.

Även efter beskedet om att två personer anhållits fortsatte polisens insats på det avspärrade området. JP-fotografen Janne Wrangberths bilder visar bland annat att polisen noggrant undersökte containrar och andra utrymmen för att säkra bevis.

Relaterat: Polisens insats i Taberg: ”De har skottsäkra västar och vapen på sig”

Strax efter lunch slog polisen till mot en ny byggnad som enligt reporter på plats ligger 200 meter ifrån den tidigare byggnaden. En polis med balaklava, även kallat rånarluva, bad tidningens fotograf att lämna platsen.

Annons

– Det är någonting som är känsligt med det här. Vi håller oss på avstånd nu, sa tidningens reporter Janne Johansson.

Finns det fler personer som misstänks för brott?

– Det kan jag tyvärr inte svara på, sa Björn Öberg, presstalesperson vid region Öst på torsdagseftermiddagen.

Varför fortsätter den stora polisinsatsen efter de gripanden som gjorts?

– Jag förstår att det är frustrerande för allmänheten att vi syns i samhället i den här omfattningen och vi inte riktigt kan förklara det. Men vi äger inte frågan, det gör åklagaren, sa Björn Öberg.

Enligt åklagaren Klas Hellgren rör det sig om en dieselstöld men han sa också att det inte är något märkvärdigt. Då hade han precis fått ärendet på sitt bord och skulle sätta in sig i det.

Två utländska medborgare, födda 1990 och 1983, är anhållna för stöld.

Enligt JP:s reporter på plats var de tidigare avspärrningarna borta vid 22-tiden och poliser bevakade istället en annan fastighet. Enligt uppgift ska patrullen vara kvar hela natten vid byggnaden.