Infobric AB är ett Jönköpingsbaserat företag som utvecklar digitala lösningar för att öka säkerheten och effektiviteten på byggarbetsplatser, bland annat genom digitaliserade personalliggare. Deras tjänster används på över 10 000 byggarbetsplatser i Norden.

Nu står det klart att de köpt norska systemspecialisten Tempus, som också arbetar med att digitalisera just byggarbetsplatser. Deras system finns i dag på omkring 2300 byggarbetsplatser i Norden.

– Vi ser en stor potential i att gemensamt växa i Norge de kommande åren, säger Dan Friberg, vd för Infobric, i ett pressmeddelande.

– Byggbranschen står inför en stor digital transformation samtidigt som branschen fortsatt går på relativt högt tryck. Dessutom ökar såväl lagkrav, samhällskrav samt branschens egna förväntningar trycket på näringen att förbättra hållbarheten i sin verksamhet såväl ekonomiskt, socialt som miljömässigt.

Infobric har sedan 2016 arbetat med att etablera sitt varumärke i Norge, som ses som företagets nästa tillväxtmarknad. Genom köpet av Tempus går de från 60 anställda till 80 stycken och räknar en omsättning på över 200 miljoner.

Det långsiktiga målet för Infobric är att bli den ledande digitaliseringspartnern till byggbranschen i Norden.

Läs fler artiklar om Infobric här: