Det är en stjärnspäckad uppsättning artister som kommer till Jönköping och högskolans insparksfestival i slutet av augusti. Något som studentkåren är nöjda över.

— Det är tredje året i rad som vi kör det. Första året hade vi Maskinen, förra året var det Hoffmaestro och vi försöker toppa det till varje år. Vi har döpt festivalen till Kick Off Festival för att bli mer internationella i och med våra utbytesstudenter och då vill vi ha stora artister som är erkände även internationellt. Och Icona Pop är ju kända världen över, så det känns stort att kunna erbjuda dem en så bra duo som avslutning på kvällen, säger Jimmi Kjellberg som är projektledare på Jönköpings Studentkår.

"Så mycket bättre"-aktuella Icona Pop är utan tvekan det största namnet. Electroduon bildades för åtta år sedan och fick 2012 en dunderhit världen över med låten "I love it". Bland annat sålde de platina i USA med den singeln, något bara Avicii och Swedish House Mafia har lyckats med tidigare.

Annons

Norrbottniska hiphopgruppen Movits! kom till allmänhetens uppmärksamhet genom sin jazzinfluerade hiphop på "Äppelknyckarjazz". Sedan dess har de vidareutvecklat sin musik och på gruppens senaste skiva "De försökte begrava oss, dom visste inte att vi var frön" beskrev bandet sitt sound som modernare.

— Den är mer nutid eller 80-tal, som Prince platta med vocoder. Den är med modern med synthar och digitala element. Men det går ändå att känna igen oss tror jag, har Johan Rensfeldt från bandet berättat för Jönköpings-Posten i en tidigare intervju.

Beatrice Eli skivdebuterade 2014 med "Die another day" och fick samma år Musikförläggarnas stipendium. Året efter vann hon årets pop på P3 Guld. Utöver sina egna verk har Beatrice även medverkat på Silvana Imams låt "Shhh" och Kents "Godhet".

Utöver dessa tre kommer även Mares att spela på huvudscenen. På den andra scenen, som är ny för i år, blir det Australian Sunrise och Pilotsonen som ska spela.

Något annat som är nytt för i år är även alkoholfria drinkar.

— Det är något som vi är jättestolta över. Tidigare har vi erbjudit gratis läsk och vatten, i år kommer vi att erbjuda alkoholfria drinkar. Vi känner att det är en produkt och service som är bra att kunna erbjuda. Vi gör det i samarbete med Nykterhetsförbundet här i Jönköping. Vi har en profil på Studentkåren här att ha en bra alkoholkultur, säger Jimmi Kjellberg.

Kick Off Festival är 26 augusti.

Pop