— Vi vet inte vad det kan ha varit, men vi tog det säkra före det osäkra och skickade en stor styrka, säger vakthavande befäl Fredrik Granström.

Det var vid 20.30-tiden som flera samtal inkom till polisen om att kraftiga smällar hörts på Öxnehaga. Polisen skickade tio bilar och hundpatrull. Även en ambulans fanns på plats.

Polisen stannade och genomsökte bilar på Öxnehagaleden, men hittade inget. Man knackade även dörr och pratade med boende på Öxnehaga.

— Vi har arbetat förutsättningslöst och kört det här till botten. Det finns ingen anledning för boende i området att oroa sig.

Skickade ni en så stor styrka med tanke på den höjda hotnivån i landet?

— Nej, vi har inte sett något som indikerar att det skulle röra sig om detta. Eftersom vi fick flera av varandra oberoende samtal så beslutade vi oss för att skicka en stor styrka.

Polispådraget pågick under drygt två timmar.

Uppdatering tisdag

Under tisdag morgon kunde polisen bekräfta att ingen blev skadad under måndagskvällen.

Det är inte heller någon som har gripits under natten.

– Under måndagen hölls flertalet förhör och vi kommer att hålla kompletterande förhör under tisdagen, uppger Granström.

Det gjordes en första teknisk undersökning på platsen under måndagskvällen, men även teknikerna kommer att fortsätta under tisdagen.

Rapportering från måndag kväll.

Det är ett stort polispådrag på Öxnehaga just nu. Enligt uppgifter till JP ska fem till sex polisbilar söka igenom bilar i området.

Pådraget ska ha pågått sen strax före klockan nio på måndagskvällen. Enligt polisen i Jönköping ska boende ha hört kraftiga smällar och det är därför poliserna nu ryckt ut med en stor styrka. Enligt uppgifter till JP ska det ha låtit som ett flertal pistolskott.

Enligt JP:s reporter på plats vid 21.14 stannar polisen bilar på väg ner i backen från Öxnehaga och genomsöker fordonen. Oklart varför. Vi undersöker saken.

21.22. JP:s reporter Thomas Bergkvist rapporterar att tre polisbilar spanar vid Öxnehaga centrum. Det ska även finnas civila polisbilar på plats. En ambulans är på plats. Polisen är förtegen och vinkar bara förbi JP:s reporter och fotograf. De lyser med ficklampor in i hjulhusen på bilarna. De letar uppenbarligen efter något.

21.41 Enligt reporter på plats har vissa poliser lämnat Öxnehaga och insatsen börjar trappas ner. Poliserna vägrar fortfarande säga vad det rör sig om förutom att det ska ha smällt. Poliserna ska också bara ha kontrollerat bilar med vissa registreringsnummer.

21.47 Vi försöker kontinuerligt nå vakthavande befäl för att få bekräftat vad det är som hänt. Det befälet Klas Ottosson sa till oss tidigare var att boende hört smällar och det är därför man nu undersöker saken.

21.52 Thomas Bergkvist rapporterar att det fortfarande är en polisbil placerad vid Hästhagsgatan och en ambulans har inte rört sig ur fläcken. Polisbilarna ska tidigare ha kört omkring och spanat på gångvägarna vid Öxnegården. Även boende på Huskvarna söder ska ha hört smällarna.

21.57 Polisen lämnar nu Öxnehaga och även ambulansen har åkt. JP:s reporterteam lämnar därför också platsen. Vi försöker nå polisen för att få veta vad som kan ha hänt.

22.18 Enligt uppgifter till JP undersöker poliserna just nu en lägenhet på Öxnehaga. Polishundar och cirka fem polisbilar finns vid lägenheten.

23.00 Efter en större sökinsats har en fastighet med förmodade kulhål lokaliserats. En förundersökning är inledd om försök till mord. Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning.