J-Södra meddelade på torsdagen att Peter Gwargis, född år 2000, lämnar superettanklubben. Den offensivt skicklige talangen är klar för Premier League-klubben Brighton & Hove Albion.

den engelska klubbens webbplats står det att IFK Öxnehaga-produkten, som kom till J-Södra inför den här säsongen från Husqvarna FF, har skrivit på ett treårsavtal och att han till att börja med kommer att ansluta till klubbens U23-trupp för spel i Premier League 2 Division 1.

– Peter har utvecklats av att spela A-lagsfotboll i Sverige de senaste säsongerna och han kommer nu att möta en ny utmaning med oss i Premier League 2, säger Brighton & Hove Albions U23-tränare Simon Rusk i en kommentar.

Relaterat: J-Södras sportchef om Gwargis-affären: ”Vi är nöjda”

Under säsongen 2018 har ungdomslandslagsmeriterade Peter Gwargis spelat 16 matcher (tolv från start) och gjort tre mål för J-Södra i superettan.

Nu väntar en spännande flytt efter en övergång som blev klar på den sista transferdagen i den engelska fotbollen.

– Det är en otrolig känsla. Det är väldigt kul att få möjligheten till det här och det kändes rätt från första sekunden vi började föra diskussioner med klubben, säger Peter Gwargis och fortsätter:

Annons

– De har satt upp en bra plan för mig. Sedan är det upp till mig att följa den och se till att ta vara på chanserna jag får.

Vad kan du säga om platsen du nu ska spela och bo på?

– Det är otroligt snälla människor här som alla har välkomnat mig. Klubben har fantastiskt bra faciliteter och det finns absolut inget att klaga på.

– Det kommer så klart att bli en omställning för mig och nu gäller det att börja vänja sig vid den nya miljön. Det jag först kommer att fokusera på är att komma in i laget, lära känna grabbarna och komma in i livet i England, säger Gwargis, som berättar att han är tacksam över den relativt korta tiden i J-Södra.

– Först och främst vill jag tacka alla runt klubben: fansen, styrelsen och spelarna gjorde det enkelt för mig att komma in i laget och jag trivdes jättebra. Jag kommer att följa J-Södra framöver och kärleken jag fick av dem kommer alltid att finnas kvar.

Peter Gwargis agenter Christian Shamoun och Walid Faour är på plats i England tillsammans med Gwargis och JP-sporten når Shamoun på torsdagskvällen:

– Det här är så klart stort för Peter. Intresset har funnits ett tag och det har funnits intresse från andra klubbar också. Jag och min kollega (Faour) kollade över allt och hade en dialog med J-Södra om intresset som fanns runt Peter. Sedan hade vi så klart en diskussion med Peter och hans familj, säger agenten Shamoun och fortsätter:

– Ambitionen inför säsongen var att han skulle stanna i J-Södra året ut, men när det här dök upp och när vi fick veta vad det handlade om i detalj fanns det inget att tveka på.

Vad är det för detaljer?

– Det är en helhet av många saker. Men framför allt är det en kombination av en sund helhetslösning och ett genuint förtroende.