Jönköpings-Posten

Annons

Stortjuv åtalas för flera kroginbrott

Stortjuv åtalas för flera kroginbrott

En 40-årig man åtalas för flera inbrott på restauranger och krogar i centrala Jönköping. Tjuven fångades på film av ett vittne som vaknade av att fönsterrutan till Dal Baffo krossades under inbrottet.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Tung skadesmäll för HV – kaptenen borta flera veckor

Säsongen har knappt hunnit dra igång, men redan nu har HV71 åkt på två tunga skadesmällar. Först stortalangen David Gustafsson och nu lagkaptenen Martin Thörnberg.

Vännen om EU-migranten: ”Jag väntade på att han skulle komma, men han kom aldrig.”

Den 8 augusti hittades en man död i Huskvarna och polisen utreder nu om mannen har mördats.
Gheorghe Popa från Rumänien, som återkommande vistas i Huskvarna under längre perioder, berättar om saknaden efter sin vän, deras tuffa vardag i Sverige och attityderna som vännen mötte.

Regionen minskar klimatpåverkan i aktieplaceringar – i topp i Sverige

Region Jönköpings län har minskat investeringarna i bland annat olja. Man har minskat innehavet i aktier och räntor med placeringar i fossila bränslen.
– Hur vi förvaltar våra finanser har en stor påverkan på såväl miljö och klimat som sociala aspekter, säger Maria Cannerborg, miljöchef i Region Jönköpings län.

Lean produktion och fokus på nya bostäder

Såväl fabriken som bostadsenheterna har byggts om. Det har hunnit hända en hel del på Zenergy sedan vårt första besök i början av december 2016.

Victor inspireras av shamanism – startar ny verksamhet

Victor Waldemarsson startade i juni upp företaget 3ve där han erbjuder olika behandling bland annat massage och shamaninspirerad holistisk behandling.
– Jag har valt att studera och arbeta med shamansk läkekonst då dess livsfilosofi passar bäst in på hur jag kopplar ihop fysik, mentalitet, emotion, energi och själ, förklarar Victor.

"Fler öppnar sig till idéer om förändring"

Jönköpings Pride-parad närmar sig, ett färgglatt, roligt och viktigt evenemang. För ett år sedan hade inte Nicolas Rix varit del av HBTQ-aktivismen, men imponerades av högskoleföreningen Spectras engagemang under sin insparksvecka. I år går han stolt i paraden som styrelsemedlem.

Historisk familjefest på Visingsö

Årets upplaga av det traditionella tornerspelet på Visingsö anordnades under helgen. Arrangemanget lockade som vanligt mycket publik och barn och vuxna roade sig med historiska lekar i skuggan av Visingsborgs slottsruin.

Katarina von Bredow: Bara vanligt vatten

Är det lönt att sopsortera om man måste ta bilen till sopsorteringen? Sommarens vattenbrist har fått Katarina von Bredow att reflektera över detaljerna i vardagen.
Artikel 2 av 9
Tung skadesmäll för HV – kaptenen borta flera veckor
Tillbaka till startsidan