I domstolsprotokollet går det även att utläsa att 40-åringen finns med ett 50-tal fall i belastningsregistret de senaste åren.

Mannen som är bosatt i Jönköpings kommun ska innan han till slut åkte fast i mitten av juli gjort inbrott på ett flertal platser. I april i år upptäcktes ett inbrott på restaurangen Bada Bing på Östra Storgatan. Anställda upptäckte även en kanyl med ett dna som senare kunde koppla samman mannen med inbrottet.

40-åringen har också erkänt ett inbrott på Bongo Bar där han försökte fly på cykel med flera spritflaskor.
Foto: privat

Hot mot tjänsteman

40-åringen har även uppträtt hotfullt utanför systembolaget vid Atollen där han kastat sten och öl mot en väktare. Domen omfattar även ett inbrott i butiken Clas Ohlson, där han kunde gripas av polis när han stal varor. Listan kan göras ännu längre och mannen döms även för bedrägeri, ringa narkotikabrott och för brott mot knivlagen.

Filmades under inbrottet

I mitten av juli filmade ett vittne mannen när han slog sönder ett fönster till restaurang Dal Baffo. Vittnet ringde samtidigt polisen som snabbt var på plats och kunde gripa mannen som bland annat fått med sig 2000 kronor i kontanter.

Mannen åtalades och nu har alltså domen kommit. Förutom ett år i fängelse ska han betala skadestånd på sammanlagt drygt 120 000 kronor.

Relaterat: Stortjuv åtalas för flera kroginbrott