I Stockholm var det Mariginalen Bank Diving Cup som gällde, en tävling som blev en stor framgång för flera av JSS 17 hoppare som var på plats.

Framförallt var det en imponerande comeback för Emma Gullstrand, som hoppade hem två guld på en- och tremeterssvikten. Gullstrand som mestadels tränat landträning sedan EM i somras, då hon skadade sin trumhinna, visade sig vara starkare än någonsin och vann på båda höjderna med stor marginal. Dessutom genomförde hon sin tremetersserie helt i pik vilket ingen annan svensk simhopperska gjort på många år. På fem hopp fick hon ihop hela 282,45 poäng.

En stark insats gjorde även Meja Palmér, född 2005, som med stabil och hög nivå på sin hoppning lyckades få med sig två silvermedaljer hem. Meja som tävlar i C-flickor på en- och tremeterssvikten var endast 1,1 poäng ifrån en guldmedalj på en meter.

Pontus Boklund, född 2006, lyckades bra med sin tremetersserie i B-pojkar och blev belönad med en bronsmedalj. På en meter räckte poängen till en sjundeplats.

B-hopparna Olivia Laurelii och Mica Palmér genomförde sin synchroserie väl och placerade sig på en fin sjunde plats.

Till Euro Finans Diving Lund var fem hoppare från JSS var uttagna. Även där imponerade Emma Gullstrand med två guldmedaljer och riktigt höga poäng speciellt på sin tremetersserie. 436,85 poäng gav domarna henne för nio väl utförda hopp. På en meter blev det totalt 376,50 poäng för Gullstrand.

Annons

Meja Palmér fortsatte att hoppa på hög nivå i Lund och belönades med två välförtjänta silvermedaljer även där. För Meja blev det totalt 247,95 poäng på en meter och 261,45 poäng för en riktigt bra insats på tre meter. Olivia Laurelii genomförde sina serier i B-flickor nästan helt utan misstag men behöver lite högre svårighetsgrad för att poängen ska räcka till medalj. På en meter blev det en åttonde plats och på tre meter en tionde plats.