Andrew Calofs 4–3 gör att HV71 har fått en rejäl uppförsbacke och jag tror inte att Johan Lindboms manskap kan rubba västerbottningarna.

Jag har tippat att HV som mest vinner en match i den här serien och det finns ingen anledning att ändra sig efter den här tillställningen.

HV71 gjorde en riktig krigarmatch, kunde med lite flyt ha vunnit matchen, men det hade inte varit rättvist.

Annons

Skellefteå vann skotten med totalt 50–29 och det vittnar om att Fredrik Pettersson-Wentzel hade en svettig afton i HV-kassen. PW var strålande i HV-kassen, till skillnad mot i onsdags, och det var han som såg till att HV fick chansen att kvittera till 3–3 när det var 14 sekunder kvar av ordinarie tid.

HV-målvakten svarade för den ena prakträddningen efter den andra, bland annat några ”tv-räddningar” med plocken. Den jag fastnade mest för var när han sittande plockade ett skott från Niclas Burström som var på väg in i mål. Till slut fick PW sträcka vapen på Andrew Calofs styrning.

HV var tröttkört mot slutet. Från och med mitten av andra perioden lirade Johan Lindbom med tre kedjor, vilket var helt rätt, men det tog ut sin rätt. Skellefteå som gick runt på samtliga spelare har ett betydligt mer komplett lag än HV har.

Det som jag imponerades av i HV den här fredagskvällen var den vilja som lirarna visade. De kämpade verkligen och gav allt för sitt lag, även om HV är spelmässigt underlägset Skellefteå.

För HV kan säsongen mycket väl vara slut på tisdag eller torsdag nästa vecka. Något annat vore en rejäl skräll. För publiken i Kinnarps Arena skulle jag önska att det skulle bli fler matcher. För den stämningen som var både före och under matchen var helt magisk. Det var lapp på luckan hela tiden och HV bars fram av den ”sjätte spelaren”.

Till slut blev det rejält tyst när Skellefteå gjorde segermålet och publiken förstod att HV71 nästintill har en omöjlig uppgift framför sig för att kunna ta sig till SM-semifinal.