LÄS MER: Arlbrandt öppnar för HV71

LÄS MER: Nattsvart för HV71 mot Modo

För på fredagen fick jag mycket, mycket starka indikationer på att Arlbrandt ska vara klar för HV71 till nästa år, men HV vill ha honom redan till den här säsongen. Enligt mina källor måste Biel, hans schweiziska klubb, hitta en ersättare till Arlbrandt.

Jag hoppas att de uppgifter som jag har är riktiga. HV:s båda sportchefer Johan och Johan med Hult och Davidsson som efternamn försökte jag nå, men även om jag hade fått tag i dem hade det varit ”inga kommentarer”.

I vilket fall som helst behöver HV71 få in ny energi i gruppen inför det stundande play in eller slutspelet. Pär Arlbrandt vore en önskespelare.

Mot Modo var det inte mycket som stämde för HV71. Det var alldeles för många svaga individuella prestationer och kollektivet verkade inte vilja ”betala priset” för att vinna.

I hockey måste man ha vilja och mod och ta skitjobbet framför mål, men det var alldeles för ofta som HV-lirarna hamnade ute i hörnen och överhuvudtaget hade HV väldigt få klara målchanser trots att laget sköt 26 skott mot Jonatan Bjurö i Modos mål.

Den första perioden var inte alls bra från något håll. Båda lagen saknade spetsen framåt.

Modos två snabba mål i den andra perioden blev viktiga för Ö-vikslaget. Vid båda tillfällena gjorde inte HV-lirarna jobbet framför den egna kassen och plockade bort spelare. Detta i kombination med felsortering i markeringsspelet blev ödesdigert. Trots 13 skott i perioden hade HV egentligen inte en enda riktig farlighet för att laget inte tog kampen framför mål.

Oscar Sundhs viljemål gav ett visst hopp i slutperioden, men det släcktes snabbt när Modo gjorde 3–1 och därmed var rullgardinen nerdragen för den här kvällen för HV.

Det var helt enkelt alldeles för mycket i hockeyns ABC-skola som HV-spelarna inte gjorde bra. Spelarna var oftast alldeles för långt ifrån varandra, hade dålig precision i passningsspelet, satte inte tillräcklig press på motståndarna och gjorde alltså inte det hårda jobbet framför båda kassarna.

Det innebar att HV fick jaga, blev stressat, och inte alls kom upp i nivå.

Inför lördagens returmöte i detta back-to-backmöte finns det väl något som är bra.

För det kan inte bli mycket sämre än så här, HV71.