Efter vändningen mot Luleå i lördags fanns det förhoppningar om att HV skulle rycka ifrån Örebro i tabellen, men istället är närkingarna en poäng efter HV.

Det här var en match i mängden som man inte blev speciellt upphetsad av.

HV71 var inte alls underlägset i matchen, men laget gjorde några fatala misstag och sedan var inte laget tillräckligt hungrigt framför mål.

Efter den mållösa första perioden fick Örebro luft under vingarna när Libor Hudacek gjorde 1–0.

Han gjorde det efter en rejäl bjudning av HV:s Erik Christensen som spelade pucken bakom ryggen rakt i gapet på Hudacek som inte gjorde något misstag när han kom ensam med Erik Ersberg. Den där typen av misstag är avgörande i täta och jämna matcher.

Örebro var lite mer på tårna i de avgörande situationerna. Det fick jag ett nytt bevis på när Joel Mustonen dundrade in 2–0. Då var det Simon Önerud och Erik Christensen som var lite på hälarna och inte hängde med och så var det mål igen.

Annons

När Örebro gjorde 3–0 var det Jere Karalahti som inte hade fullt fokus när han skulle göra ett uppspel och även det misstaget utnyttjade Örebro till sin fördel och Marcus Weinstock kunde stänga matchen.

Örebro vann skotten med 32–30 och det vittnar om att det var en jämn drabbning, men det är målen som räknas och Örebro var klart effektivare.

I två tidigare möten den här säsongen i Kinnarps Arena har HV vunnit båda mötena med sammanlagt 11–3.

Men nu lirades matchen i Örebros hemmaborg och det märktes att Örebro hade en fördel av hemmaplan och ville lite mer än HV-spelarna.

Framförallt var trafiken framför Örebros mål alldels för dålig hos HV-spelarna. Jag tycker att laget inte hade den rätta gnistan och modet när det började bränna till framför Julius Hudacek i Örebros kasse, som efter 60 minuters spel hade hållit sin fjärde nolla för säsongen.

I och med förlusten kom HV inte närmare den åtråvärda sjätteplatsen som innebär en direkt slutspelsplats.

Det är alldeles för många omgångar som återstår för att HV-fansen ska ge upp tanken om att laget ska ta sig dit, men samtidigt finns det i dagsläget inte mycket som talar för det.

HV är alldeles för grått den här säsongen. Segrar följs ofta av förluster. Johan Lindboms manskap är ett lag som blandar och ger alldeles för mycket ute på isen i de olika matcherna för att jag ska tro på att HV kan gå riktigt långt den här säsongen.