Söndagen bjöd på en av mina absoluta höjdpunkter den här vintersäsongen. Den andra SM-kvartsfinalen i Nyhemshallen hade allt.

Det var mycket publik och en härlig stämning. Dessutom fanns den där riktiga slutspelskänslan på plan. Det var tufft, hårt, och emellanåt lite grinigt. Precis som det ska vara.

Mullsjös fina start på den här matchserien överraskar många, men inte mig.

I slutet av SSL var Mullsjö ett lag som inte alls fick det att stämma och det var nära att de inte gick till slutspel.

Ett lag som har det motigt i slutet av en serie brukar ofta komma igång i slutspelet och gå långt. Det har vi sett många exempel på genom åren.

Mullsjö hade många skador mot slutet av serien och när laget nu fått tillbaka viktiga spelare märks det direkt. Samtidigt är det så här att rutinerade herrar som exempelvis Henrik Olofsson och David Gillek tänder till när det vankas slutspelsfester.

Annons

I en serie, i vardagslunken, är det inte alltid lika lätt att tända till, men nu när det ”är på liv och död” så tänder sådana herrar till.

I den här tillställningen kändes det precis som om ”Mullsjö kunde gå på vatten”. De lyckades med precis allt de företog sig och hade också den där turen som ett lag behöver för att vinna den här typen av matcher.

De hade studsarna med sig. Tre gånger sköt Falun i målställningen. Dessutom svarade Mullsjös målvakt, Benjamin Löfdahl, för en mängd viktiga räddningar. I sammanhanget ska dock inte glömmas att han fick väldigt bra hjälp av sitt försvar som täckte bra och höll rent framför honom och hjälpte till att slå undan returer.

I det offensiva spelet hade sedan Mullsjö den där kylan som behövdes. Laget var väldigt effektivt och gjorde därmed också Johan Rehn i Faluns mål väldigt mänsklig.

Efter matchen var det en dämpad glädje i Mullsjö-lägret. Samtliga inblandade vet att det är lång kvar ännu innan Falun, de tre senaste årens svenska mästare, har gett upp det här slaget.

För två år sedan tappade Mullsjö en 2–0-ledning i kvartsfinalen mot Storvreta. Förra året hämtade Mullsjö upp ett 0–2-underläge mot Växjö i kvartsfinalen.

Det är siffror som säger en del, men inte allt. Min magkänsla, och den har varit bra på slutet, säger att Mullsjö fixar det här. Laget är hungrigare än ett gäng som tycks sig vara lite mätta ut på framgång.