HV gjorde en helt okej match i två perioder. Det som blev matchavgörande var när Martin Thörnberg satte klubban i ansiktet på Marko Antilla och det blev utvisning i slutperioden.

Joel Mustonens styrning till 3–2 blev för mycket för HV71.

Sedan märktes det att HV71 har många spelare borta och att det framförallt märks i defensiven.

I den här matchen tycker jag att HV-målvakten, Fredrik Pettersson-Wentzel, inte alls kom upp i nivå. De två första målen släppte han in billigt mellan benen och Martin Johansson 4–2-mål skulle han också tagit.

Niklas Hansson fick göra mål fram till 2–2, men hans agerande vid både Örebros 4–2 och 5–2-mål lämnar mycket i övrigt att önska.

Annons

HV71 modell 2015/16 har haft mycket sjukdomar och skador och det märks givetvis, men är inte hela sanningen till den blygsamma placeringen som HV ligger på.

Jag tycker att det har visats i allt för många matcher att det framförallt finns defensiva brister. Den här tillställningen i Örebro var inget undantag.

HV71:s bortaspel är också under all kritik. På de senaste nio bortamatcherna har HV vunnit två. Det är ett för dåligt facit.

Av de fyra matcher som återstår i serien har HV tre på bortaplan och det gör att jag är skeptisk till att HV ska lyckas ta den viktiga åttonde platsen som innebär att det blir hemmaplansfördel i en kommande åttondelsfinal.

Jag har skrivit tidigare att HV kunde glömma att bli bland de sex bästa lagen och gå direkt till slutspel och så blir det.

Det viktiga nu är att försöka få tillbaka så många spelare som möjligt som är skadade och sjuka och göra en bra avslutning på serien för att komma in med positiva vibbar till åttondelsfinalen.