Jönköpings-Posten

Annons

Striden om att köra Krösatåg fortsätter

Striden om att köra Krösatåg fortsätter

Jönköpings länstrafik och regionen vill inte göra om upphandlingen av Krösatågstrafiken utan tar frågan till kammarrätten. En direktupphandling av operatör måste hittas som kör från 9 december. Samtidigt får Bombardier ny chans att få ordning på lokverkstaden för att serva tågen snabbare.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Vätterhem tvingas betala 300 000 kronor – bygge drar ut på tiden

Vätterhems planerade bygge på Kungsängen drar ut ytterligare på tiden. Nu tvingas bolaget att betala 300 000 kronor i vite.
– De har fått förlängning tidigare, säger Anders Jörgensson, politisk vilde och ordförande i tekniska nämnden.

JIK-stjärnan utsatt för homofobisk attack: "Det var hemskt"

JIK tog en imponerande seger mot topplaget Växjö Vipers på bortaplan.
Men matchen kom att handla om något helt annat för JIK-stjärnan Otto Weidman – som fick ta emot en homofobisk kommentar.
– Detta var hemskt och jag står upp för homosexualitet tillsammans med min bror, familj, mitt lag, och min förening, skriver han på Twitter.

Byggboomen i Vaggeryd – nya områden tar form

Tre stora byggprojekt har inletts under den gångna veckan. De lär påverka såväl Vaggeryd som Skillingaryd.

Mia Isaksson om att kana på ändan i lervälling

”Trappan ner till stranden borttagen på grund av fallrisk” stod det på en ilsket självlysande varningsskylt, fastnitad på ett skyddande kravallstaket så att man inte skulle rasa handlöst nedför stupet mot Vättern.

Så ska A6-katastrof undvikas på nya Hedenstorp

2013 drabbades A6-området hårt av översvämning i samband med kraftigt skyfall. När nya Hedenstorp byggs vill politiker undvika att samma sak sker igen.
– Det är viktigt att vi sätter på oss både hängsle och livrem, säger Susanne Wismén (KD), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

TV: De häpnar efter Hallbys fräcka variant: "Har jag nästan aldrig sett"

Hallby tog en tung seger mot Aranäs. Se godbitarna från matchen här - där bland andra Charles Hugoson visar upp en osannolikt bra spänst.

Allt för Sverige kom till Bottnaryd

Den populära SVT-serien ”Allt för Sverige” hittade till Småland. De hamnade i Astrid Lindgrens Värld, lärde sig om lördagsgodisets bakgrund och för en av deltagarna blev det en väldigt speciell dag i Bottnaryd.
– Jag känner en större koppling till Sverige och dess folk och jag är stolt över min bakgrund, sa Christina Wright från Tennessee om upplevelsen.

Jättebajshög återigen politisk fråga

Ett år efter förra beslutet i miljö- och hälsoskyddsnämnden, är fortfarande jättehögen med hundbajs kvar vid kenneln. Nu sätter politikerna ner foten.
– Vi tröttnar på att det hela inte kommer någonstans, nu måste något hända, säger Susanne Wismén, ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.
Artikel 2 av 9
Vätterhem tvingas betala 300 000 kronor – bygge drar ut på tiden
Tillbaka till startsidan