Som så många andra affärsidéer startade Seekly som ett sätt att lösa ett par problem som Oscar Meivert och Richard Orrebrant själva hade upplevt.

Fakta: Företag som har startats av studenter från JIBS

Här är exempel på ytterligare sju företag som har startats av studenter som har studerat på I..

Fakta: Företag som har startats av studenter från JIBS

Här är exempel på ytterligare sju företag som har startats av studenter som har studerat på Internationella Handelshögskolan i Jönköping (JIBS):

1. Absolute Internship, grundades av Fredrik van Huynh 2010. Internationellt praktikprogram för studenter. Kontor i London. Hong Kong, Shanghai och Singapore.

2. Elsa and Me, grundades av Maja Svensson 2009. Syr upp klänningar på beställning efter kundens exakta mått baserat på tre siluetter. Företaget utgår från New York, USA.

3. Sprancher AB, grundat av bland annat Simon Werner-Zankl 2015. En av produkterna är Fastcruit som gör det möjligt för personer att ansöka om jobb genom en mobilapplikation.

4. Phoodster, grundades 2012 av bland annat Aaron Gonzalez Castro och Daniel Zand. En applikation som tar fram och kombinerar kampanjerbjudanden från butiker i närheten med recept från kända sajter som Tasteline med flera.

5. Stonefactory Scandinavia AB, grundades av Jan Domlid 2010. Sveriges största kakelbutik på nätet. Sedan 2016 en del av Bygghemma Group 2016.

6. Fyndiq, grundades av David Brudö 2010. Sveriges största online-fynd-varuhus. Har idag 100 000 produkter fyndprodukter på webbplatsen.

7. Mindme Omsorg AB, grundades av Malin Wiberg 2011. Erbjuder arbetsinriktad daglig verksamhet för personer med diagnosen inom Autismspektrat.

Källa: JIBS alumner showcase april 2017

— Vi ville förändra informationskedjan där man fick reda på saker som hände där man befann sig, inom de områdena man är intresserad av, säger Oscar Meivert.

Tillsammans skapade de appen Seekly, där den som har ett evenemang kan lägga in det, och den som vill få veta vad som händer inom ett visst område kan få reda på det. 2015 blev de listade som en av årets hetaste startups av Veckans affärer.

Det var inte självklart för Oscar Meivert att starta eget företag direkt efter sin examen, men förr eller senare.

— Jag är en sådan person som har mycket idéer som gillar att skapa och bygga saker.

Annons

Han är nöjd med det han har fått med sig från Jönköping International Business School, JIBS, och framför allt med det nära samarbetet mellan högskolan och Science Park.

— Det har gett mig en bra plattform, viktiga kontakter framöver. Kompetenta människor som lär ut relevanta kunskaper.

Till en början fokuserade Seekly AB på Jönköping med omnejd. Men efter att ha börjat ett samarbete med Stampen Media Group, ett mediehus med verksamhet i Västsverige, så har deras geografiska område ändrats något. De har även utvecklat sin originalidé.

— Vi började med att gå mot slutanvändare men vi insåg ganska snabbt att man behöver en stark part i ryggen.

Stampen hade inte ett välfungerande kalendarium med event, nöje och annat på sina sajter berättar han.

— Som ett led i en digitaliseringsstrategi så snappade de upp vår teknik och valde oss som samarbetspartners.

De har diskussioner med flera aktörer om liknande samarbeten och Oscar Meivert tror att det första årets intensiva arbete kan ge frukt nu. Fortfarande är det samma grundidé, vem som helst kan lägga in händelser - och användarna får notiser om vad som händer inom deras intresseområden.

— Det kan vara Olle Karlsson här borta på hörnet som vill ut och jogga. Och så kan andra intresserade få en pushnotis om det.