LÄS MER: Därför lämnar Myllymäki Jönköping

"Stuk" kommer att öppna i de tomma lokalerna i Lantmätargränd snett emot Vox Hotel. Johan Salestam och Andreas Roman är båda från Jönköping och de har jobbat med stjärnkocken Tommy Myllymäki på så gott som alla hans ställen i stan. Andreas Roman jobbade på Matbolagets bageri och var med och startade restaurang Sjön.

Johan Salestam var Tommy Myllymäkis hjälpreda 2011 när han tog silver i Bocuse d'Or. Han var kökschef på Huskvarna stadshotell när han var bara 21 år.

Nu vill de båda starta eget. De jobbar båda tillfälligt på Vox hotel, Johan Salestam som köksmästare och Andreas Roman som souschef.

Varför blir det just ni två som gör det?

— Vi har alltid känt att vi har kommit bra överens. Vi är perfektionister båda två, vi har vårt kaffeintresse, säger Andreas Roman som längtar tillbaka till bageriet. Året på "Bageriet", nuvarande "Bryggan", väckte intresset.

Vad är en "tung" kanelbulle?

Annons

— Det får inte vara luft i bullen, de ska väga mycket. Det gör de med smör, surdeg och ett bra mjöl, det får inte vara några fejktillsatser, säger Andreas Roman som letar efter en bra kvarn att samarbeta med.

"Stuk" kommer att bli en gränsöverskridande lokal och Andreas Roman har svårt att redan nu sätta en etikett på hur det ska bli.

— Det ska bli ett härligt ställe. Vi ska ha ett bageri där man kan köpa bröd, bullar och kakor. Och vi ska baka hela dagen så bullarna är varma och goa. Vi ska också leverera bröd till ett antal restauranger i stan, säger Andreas Roman.

"Stuk" ska också vara en bistro där man ska kunna få en sallad, en macka eller en pizza till öl eller vin. Det ska finnas desserter.

— Vi ska ha så mycket mat vi klarar av. Kanske ska vi rosta vårt eget kaffe längre fram, säger Andreas Roman.

Planerna är att "Stuk" öppnar i höst. De nuvarande kontorslokalerna ska göras om och inredningen ska bli mer modern. Totalt får "Stuk" 60 platser.

LÄS MER: Så blev Jönköping en het restaurangstad

LÄS MER: Så görs "Sjön"om