Det var i söndagens träningsmatch mot Linköping som Oscar Sundh fick matchstraff efter att ha skallat LHC:s Niklas Persson.

Sundh anmäldes till disciplinnämnden och på tisdagsförmiddagen kom beskedet att HV:s nummer 13 stängs av i två matcher, till och med den 21 september.

JP-sporten mötte en besviken och nedstämd Oscar Sundh efter Jönköpingslagets isträning på tisdagen.

– Jag är otroligt besviken och vet inte riktigt vad jag ska säga... Jag får acceptera beslutet. Men sedan kan man ju diskutera det här att man kan ta med en sådan här grej från försäsongen in i serien. Hade det hänt i serien hade man inte blivit avstängd på nästa försäsong, säger Sundh och fortsätter:

– Men först och främst är det korkat gjort av mig, jag är jättebesviken på mig själv.

Niklas Persson berättade för JP-sporten om incidenten:

Annons

– Jag har inte så mycket att säga om det. Så klart jag blev överraskad. Men vi har absolut inget otalt med varandra, sa Persson.

Sundh själv har sagt i ett yttrande till disciplinnämnden att han ville ta sig bort från situationen, och då hans bägge armar hölls i tog han det dåliga beslutet att trycka bort motspelaren hjälm mot hjälm.

Så det var ingenting som sades som du blev upprörd över?

– Nej, nej, säger Sundh, som hade en riktigt svår sommar då han drabbades av hjärnhinneinflammation.

Efter att han kämpat sig tillbaka från sjukdomen har Sundh längtat efter att dra igång säsongen på allvar.

– Ända sedan jag blev frisk har jag tränat för och sett fram emot premiären. Men så tappade jag humöret för en sekund och gjorde en otroligt korkad grej som förstörde för mig och för laget.

– En tiondel efter att jag hade gjort det tänkte jag "vad håller jag på med, jag vet att man inte får göra så där”. Mitt uppsåt var verkligen inte att skada, men det är ingen ursäkt eller förklaring. Det var bara dumt gjort.

Lördagens SHL-premiär hemma mot Djurgården får Sundh därmed se från sidan. Efter en resultatmässigt tung försäsong hoppas han nu att hans lag kan spotta upp sig till på lördag.

– Vi är absolut inte nöjda med hur det har sett ut. Det är en process och det gäller att ha tålamod, men vi måste kunna prestera bättre än vad vi hittills har gjort. Vi har tränat på bra nu och det känns som vi är på rätt väg. Nu gäller det att visa det också, säger Oscar Sundh.