Låt oss börja med vad som hände innan matchen.

Då fick Tommy Thelin en väldigt välförtjänt hyllning. Han har spelat över 300 matcher i superettan och allsvenskan med J-Södra. Häftigt!

JP-sportens Södraelva

3) Fredric Fendrich.

3) Stian Aasmundsen.

2) Alex Portillo.

1) Tommy Thelin.

1) Daryl Smylie.

1) Tom Si..

JP-sportens Södraelva

3) Fredric Fendrich.

3) Stian Aasmundsen.

2) Alex Portillo.

1) Tommy Thelin.

1) Daryl Smylie.

1) Tom Siwe.

Varje omgång har JP-sporten elva poäng att dela ut till J-Södras spelare.

Däremot tycker jag att det är ännu häftigare att hylla någon utan att personen har nått en milstolpe. Lite som att överraska någon med en present utan att personen fyller år.

Men bra av J-Södra att faktiskt lyfta fram Thelin. Den gode Tommy har vigt många år av sin fotbollskarriär till J-Södra, och det känns faktiskt som att han blir viktigare och viktigare för varje år som går.

Dels är han en given ledargestalt i laget. Men han är också en av de som sliter mest på planen, träning som match.

En annan som skulle kunna hyllas är också J-Södras evighetsmaskin Fredric Fendrich. Han skrev på sitt första A-lagskontrakt med klubben sommaren 2004. Outtröttlige Fendrich lär hålla på ett par år till. Han är nästa spelare att hyllas av klubben.

Nu till matchen.

J-Södra inledde bra och stod för flera bra kombinationer. Jag tycker att Jönköpingslaget spelade rakare än vad vid har vant oss vid tidigare. Fredric Fendrich, Stian Aasmundsen, Daryl Smylie, alla hade ställt in sin passningsfot på att slå genomskärare på djupet och såra Häcken bakom backlinjen. Aldrig tidigare har jag sett J-Södra slå så många passningar framåt. Bra där!

Annons

Hade det bara funnits lite skärpa i straffområdet kunde det mycket väl ha stått 2-0 i paus till J-Södra. Det gjorde det inte - de stod 0-0.

Men jag tycker J-Södra gjorde en riktigt bra första halvlek. Egentligen prövades bara Anton Cajtoft en gång. I slutet av halvleken sköt Mohammed Abubakari och Cajtoft fick sträcka ut. Annars låg J-Södra, återigen, rätt i defensiven.

I inledningen av den andra halvleken fick knappt Häcken låna bollen. Återigen var J-Södras stora problem att vara riktigt farligt i straffområdet. Skärpan måste bli bättre. För att vinna matcher i allsvenskan räcker det inte med att spela bra, bollen måste in!

Fråga bara Ahmed Yasin, AIK-lånet som blev spelklar under eftermiddagen. Han blev inbytt i den andra halvleken och behövde bara en chans på sig för att avgöra matchen till Häckens fördel.

Ett litet missförstånd mellan André Calisir och Anton Cajtoft såg till att Yasin var först på bollen och slog in 1-0 i den 78:e minuten.

Det var nästan Häckens första ordentliga chans i den andra halvleken. Men en chans räcker om man sätter den och sedan ser till att hålla tätt bakåt, den taktiken lyckades Häcken med.

J-Södra jagade och forcerade, men Häcken stängde igen och tog med sig alla tre poäng hem till Hisingen.

Bra match av J-Södra, men det räcker inte för att ta tre poäng och Jönköpingslaget får fortsätta att vänta på sin första seger på två månader.

För övrigt: Kul att Kalle Ekman fick göra debut. Det 19-årige yrvädret fick dryga tio minuter i slutet då J-Södra jagade kvittering.