Redan när Mats Tidstrand valdes in i J-Södras styrelse höjdes kritiska röster. Skulle JP-sporten kunna fortsätta granska J-Södra på det sätt som gjorts tidigare? Skulle reportrarna våga skriva kritiska artiklar om klubben, styrelsen eller enskilda styrelsemedlemmar?

Nu föreslås Mats Tidstrand bli ordförande i Jönköpings Södra. Det är alltså ingenting som är bestämt än, Tidstrands öde vilar i föreningens medlemmars händer.

Jag vet att ni är många som tycker att det är ett problem att högsta chefen på Hallpressen sitter i J-Södras styrelse. Ni är många som har sagt det till mig och mina kollegor.

Och just att ni upplever det som ett problem gör att det är ett problem.

Publiceringar vi kommer att göra kring J-Södra kan komma att ses på med andra glasögon än till exempel andra lokala medier.

När vi är tvåa på bollen vid en negativ nyhet om J-Södra - vad kommer att sägas då?

”Jaha, mörkar JP här på grund av Tidstrand?"

När vi skriver tre positiva artiklar i rad?

”Jaha, nu vågar väl inte JP vara kritiska mot J-Södra?"

När vi avslöjar något?

"Jaha, nu har väl Tidstrand läckt?"

Jag vill understryka att problemet är att det finns läsare av Jönköpings-Posten som tycker att det är ett problem att Hallpressens vd sitter med i J-Södras styrelse.

Men med det sagt; i min roll som sportreporter på JP har jag ALDRIG upplevt något hinder i mitt arbete med Mats Tidstrand i J-Södras styrelse.

Sedan han blev invald i styrelsen har jag ALDRIG tvekat på att publicera någon artikel som handlar om J-Södra på grund av att Hallpressens vd är med i styrelsen.

Sedan Tidstrand tillträdde som tillförordnad ordförande har jag ALDRIG tvekat på att publicera någon artikel som handlar om J-Södra på grund av att Hallpressens vd är med i styrelsen.

Mats Tidstrand har inte heller på eget bevåg kommit till mig och haft åsikter om vad jag har skrivit, vad jag ska skriva eller vad jag inte ska skriva om.

Så är det och så ska det vara.

Jag tror inte att det kommer att förändras om han väljs till klubbens ordförande. En vd ska vara en vd och inte inblandad i den redaktionella verksamheten. Så fungerar det även på JP.

Trots det tycker jag ändå att det är fel att Hallpressens vd sitter med i styrelsen för J-Södra.

Jag anser att när du gör ett val i livet stängs vissa dörrar, medan andra öppnas. Är du vd på ett mediehus vars tidning granskar J-Södra stängs enligt mig styrelsedörren till den föreningen.

Precis som jag anser att min medlemsdörr i låt oss säga IFK Göteborg eller Växjö Lakers stängs som sportreporter på JP.