— Vi har inte så många tävlingar men det är inspirerande och det är ett sätt att sätta fotoklubben på kartan, säger Kerstin Ericsson.

Fakta: Årets bild

Årets bild digital: 1.Toarullen av Viktor Berglund. 2. Ett starkt träd... av Innas Abed. 3. ..

Fakta: Årets bild

Årets bild digital: 1.Toarullen av Viktor Berglund. 2. Ett starkt träd... av Innas Abed. 3. Sweden today av Sture Sternegård.

Årets bild påsikt: 1. Snöstorm av Göran Sandstedt. 2. Teklas (samma). 3. Lommen av Viktor B.

Årets kollektion digital: 1. Bilen av Marie Gustafsson. 2. Båthus av Jenny Persson 3. Söderåsen av Viktor B.

Årets kollektion påsikt: 1. En stilla kväll av Marie G. 2. Linjer (samma) 3. Pilfink av Rolf Henriksson.

Hon är ordförande i Huskvarna fotoklubb som har funnit sedan 1943. Klubben har 88 medlemmar. När årets bild skulle utses så ville ett fyrtiotal fotografer delta.

Hjälper varandra

Juryn bestod av medlemmar i Eksjö fotoklubb och Värnamo fotoklubb, föreningarna brukar hjälpas åt när det är tävling för att det ska bli opartiskt.

Vinnare i klassen Årets bild för papperskopior blev Göran Sandstedts skildring av ett hästekipage som tar sig fram i en snöstorm. Juryn motiverar beslutet med att det är en "riktigt bra bild med en fantastisk känsla".

Göran Sandstedt har jobbat länge som yrkesfotograf på länsmuseum, på äldre dagar har han blivit aktiv i fotoklubben på nytt.

— Vad som är kul är att han har blivit aktiv igen och att det går så bra.

Kerstin Ericsson säger att klubben fått flera nya medlemmar och att det även kommer till yngre medlemmar om är intresserade av att arbeta i fotolabbet.

En intressant detalj är att två av de vinnande bilderna är i svartvitt. I klassen Årets kollektion vann Marie Gustafsson med en svit om tre bilder som föreställer två kvinnor vid en rostig bil i skogen. "En roande och spännande triptyk" skriver juryn.

I klassen Årets bild digitalt var det desto mer färgstarkt, Viktor Berglund hade tagit en bild på nybygget vid Munksjön.