Det blev målsnålt och en riktig rysare. Men Sveriges damer kan återigen titulera sig som världsmästare i bandy, sedan laget hade besegrat Ryssland med 1-0 på lördagsmorgonen.

Camilla Johansson blev matchvinnare med VM-finalens enda mål som kom i den första halvleken.

Annons

– Det var en otrolig kamp på planen med väldigt fysiskt spel. Vi stod verkligen upp bra. Inställningen är nyckeln till segern. Vi visste att det skulle bli tufft. Ryskorna är stora och starka och spelar på gränsen. Men det räcker att göra ett mål mer än motståndarna och det lyckades vi med, säger förbundskaptenen Magnus Nordin till svenskbandy.se.

Sverige försvarade alltså sitt VM-guld. I laget som har spelat turneringen i Kina har Nässjöbördiga Pernilla Elardt, och Hanna Dahlström samt Tranåstjejerna Frida Erlandsson och Matilda Svenler huserat.

Kvartetten kan nu alltså titulera sig som världsmästare i bandy 2018.

Tungan på vågen i finalmatchen var annars målvakten Linda Odén.

– Hon räddade bland annat en straff i första halvlek och i matchens slutskede gjorde hon en fantastisk enhandsräddning på hörna. Det är viktigt med matchvinnare och idag finns det hjältar på alla positioner. Alla gör sitt jobb fullt ut, säger Magnus Nordin.

2000 personer såg VM-finalen. Det är åttonde gången Sverige tar guld på damsidan i VM och resultatet är en repris på senaste VM-finalen 2016 i USA då det också blev uddamålsseger för svenskorna.