GP-tävlingen Vättercupen har varit ett populärt inslag för brottare på inledningen av året under en lång tid. I år var det inget undantag. 91 brottare vägde in sig för att slåss om de olika klassegrarna, där länder som Norge, Lettland och USA fanns representerade.

22-årige Hussam Omar från Gällivare var en av flera stora talanger som var på plats och fick ett bra intryck av tävlingen.

— Det här är den första gången jag är med i Vättercupen och jag tycker att det är en riktigt bra tävling. Jag får tufft motstånd av både utländska och svenska brottare.

Hussam slutade till slut på en tredje plats, efter att ha besegrat Aleksander Jurkjans, Lettland, i bronsmatchen.

Annons

— Jag är jättenöjd och gjorde det jag kunde, säger Hussam som, precis som alla andra brottare, har OS som det största målet.

— Det blir en rejäl satsning mot det. Det är mitt mål, men nu ligger mitt fokus på SM i Söderhamn i början av februari.

Två brottare från hemmaklubben, Viktoria Olsson-Algeskär och Jafar Rezai, var med och utmanade Sverigeeliten.

Den förstnämnda gjorde comeback efter sin ryggskada, men presterade bra enligt förutsättningarna och slutade sexa i sin viktklass.

— Hon överträffade förväntningarna. När man har varit borta så länge saknar man matchträningen. Viktoria behöver tävla mer, säger tävlingsledaren Johakim Knutsson.

Jafar Rezai inledde bra och fick nöja sig med en sjätteplats.

— Han behöver förbättra de mentala bitarna, men annars ser det lovande ut för Jafar, fortsätter Johakim som var nöjd med tävlingen.

— Allt flöt på jättebra och vi hade ett fint startfält, trots att det saknades en del brottare från landslaget.