Årets gruspremiär i rally-SM SSR hade fyra kartläsare och en förare på startlinjen i fredags kväll. Samtliga tog sig över mållinjen.

Bäst gick det för Henrik Lennartsson och Christoffer Svensson som till slut knep trettonde plats i tuffa trimmat 2WD klassen där 55 förare startade.

– Helgen gick kanon fram till specialsträcka åtta där vi körde punktering på höger fram. Men överlag med de tider vi har presterat i helgen så är vi klart nöjda ändå. Vi satte ju någon tid som var sträck snabbast av de bakhjulsdrivna bilarna. När vi summerar helgen är vi ändå nöjda med vår placering, säger Henrik Lennartsson som nu kommer att vila sig i form över sommaren.

För Carl Eriksson, codriver till Linus Månsson Östgöta BF, började tävlingen i moll.

– Vi slog av hjulbultarna efter första sträckan i fredags och tvingades bryta. Teamet reparerade och vi kunde starta om på lördagen med fem minuters tidstillägg. Började lite försiktigt men ökade när vi kände att allt fungerade och allt kändes bra. Lördagens krokiga men rytmiska vägar passade oss bra och vi fick en bra känsla i bilen. Målet är fortfarande att vara på pallen när rally-SM avgörs i slutet av september, säger Carl Eriksson.

Frida Axelsson var helgens codriver åt Oscar Ljung från Simrishamns MK. De slutade på elfte plats i sin klass.

Anton Geijersson slutligen var codriver åt Anton Claesson från Alvesta, de var också nöjda med SM-premiären. Placering fjorton i klassen, 17,3 sekunder efter Henrik Lennartsson blev resultatet.

Annons

Sydrallyt avgjordes under lördagseftermiddagen i direkt anslutning till SSR och hade sex SSMK-ekipage på plats. I klassen Volvo Original A-förare fanns åtta förare på startlinjen. Tredje platsen knep Per-Ola Pettersson och Stefan Josefsson, som var mycket nöjda och "lite förvånade" över att det gick så bra.

I den statistik som finns sparad för Per-Ola och Stefan sedan 2013 är detta deras bästa resultat. I samma klass fast för B-förare körde Kevin Andersson in på en åttonde plats.

Syskonen Jane och Keith Wennberg tog klasseger i grupp E för B-förare och vann med 2,3 sekunder.

– Är hur nöjd som helst med tanke på både motståndet som är stenhårt i år och även hur vägarna såg ut med tanke på att vi gick ut som bil nummer 230. Vill ge min kartläsare Jane en stor eloge som lyckades bita ihop och läsa igenom de sista 1,4 milen trots nacksmärta efter ett slag inne på sträcka två. Hon ville verkligen inte bryta utan att vi skulle bara ta oss i mål, säger Keith Wennberg.

I C-förarklassen i Volvo Original/Grupp F blev det Skillingaryds MK på alla tre pallplatserna. Oscar Karlsson med storasyster Nellie Karlsson i högerstolen vann klassen 14,9 sekunder före klubbkamraterna Johannes Josefsson och Johan Pettersson.

Patrik Tallåker körde in på en tredje plats tillsammans med Emilia Sjöberg, sju sekunder efter Johannes och Johan.

Relaterat: Pallplatser för Skillingaryds rallyförare
Relaterat: Klasseger för Skillingarydsförare i Midsommardansen