Olyckan på Sävenäs rangerbangård i Göteborg inträffade vid 14-tiden på fredag eftermiddag. Två vagnar hade kört över en växel och ska ha hamnat på olika spår. Då det var gasol i båda vagnarna kallades räddningstjänsten in för att undersöka om det var läckage.

Under räddningstjänstens insats stoppades tågtrafiken. Det påverkade tågen mellan Göteborg, Skövde och Stockholm. Det visade sig senare att det inte läckt någon gasol och trafiken mellan Göteborg och Stockholm kunde börja rulla igen.

Men ytterligare ett tåg på sträckan mellan Skövde och Falköping hade drabbats av fordonsfel.

Annons

— Det skulle backa tillbaka till närmsta plattform, men då gick även vårt tåg sönder, säger Annie Edwards, presskommunikatör på SJ angående det andra tåget som gick sönder.

Hjälplok kallades in för att bogsera hjälplok som kan bogsera bort de tåg som står stilla, enligt TT.

— Det ena är ett SJ-tåg på väg från Göteborg till Stockholm, det andra ett Västtrafiktåg som kör Nässjö–Falköping–Skövde, säger Ulrika Nilsson-Lokrantz, presstalesperson vid Trafikverket till TT.

Passagararna, som suttit fast i över två timmar, fick evakueras.

- Det är mycket folk här, och flera tåg stod still, fram till alldeles nyligen. Nu har två rullat iväg, i riktning mot Göteborg. I stort sett alla tåg verkar vara försenade, i båda riktningar, säger vår reporter på plats vid Skövde station vid 15.40.

Det var fortsatt förseningar i tågtrafiken på sträckan Skövde–Falköping under kvällen och det kunde även kan förekomma stopp i trafiken. Vid 20.05 meddelade Trafikverket att det som återstod var att få bort ett trasigt tåg som hindrar tågen utanför Skövde. Ett spår gick att köra på men förseningarna beräknades pågå under resten av kvällen.